Ρόμπινσον Κρούζο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή
Τίτλος βιβλίου: | Ρόμπινσον Κρούζο |
---|
Εκδότης: | Αιγόκερως |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Defoe, Daniel, 1660-1731 (Συγγραφέας) Βαϊνάς, Μάκης (Μεταφραστής) Σταμάτης, Στέφανος, 1932-2007 (Υπεύθυνος Σειράς)
|
ISBN: | | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | 8 1/2 | Σελίδες: | 382 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 1988 | Διαστάσεις: | 17x12 |
---|
Σημείωση: | Εισαγωγή Στέφανος Σταμάτης |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία |

Σταυρόπουλος Σταύρος
Ο Σταύρος Σταυρόπουλος γεννήθηκε στο Μοσχάτο το 1962. Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο και έχει συνεργαστεί ως αρθρογράφος με πολλά έντυπα και εφημερίδες. Την επταετία 2001 - 2008 διατηρούσε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα metro με θέμα το βιβλίο και την τριετία 2008-2011 υπήρξε βασικός συντάκτης της εφημερίδας Ελευθεροτυπία στο ένθετο Βιβλιοθήκη, όπου διατηρούσε, εκτός των άλλων και την στήλη "Νύχτα είναι, θα περάσει". Για τρία χρόνια δούλεψε ως παραγωγός στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open στην εκπομπή "Ολομόναχοι μαζί" που είχε σαν θέμα καλεσμένους από τον χώρο της λογοτεχνίας και του πολιτισμού γενικότερα, με έμφαση ιδιαίτερα στη μουσική.
Κυκλοφορούν 25 βιβλία του εκ των οποίων τρία έχουν μεταφερθεί στο θέατρο. Η τετραλογία Πιο νύχτα δεν γίνεται (Οξύ 2011) – Μετά (Απόπειρα 2012) – Καπνισμένο κόκκινο (Σμίλη 2013) και Ολομόναχοι μαζί (Σμίλη 2014) εγκαινιάζει την λεγόμενη Κοσμική τετραλογία, και θεωρείται έργο αναφοράς, σαν μια μεγάλη, φασματική αλληγορία που διαρρηγνύει τα πλαίσια του Κανόνα.
Από τους ποιητές θεωρείται πεζογράφος και από τους πεζογράφους θεωρείται ποιητής.
(Πηγή: "Σταύρος Σταυρόπουλος", 2022)