Σύγχρονη ζιζανιολογία
Η γεωργική παραγωγή βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο σύγχρονα προβλήματα: αυτό της ανάπτυξης ανθεκτικών στα ζιζανιοκτόνα βιότυπων ζιζανίων και των τρόπων διαχείρισης αυτής της ανθεκτικότητας, καθώς και το εάν πρέπει να καλλιεργήσουμε στη χώρα μας γενετικώς τροποποιημένα φυτά.
Περιλαμβάνοντας τη σημαντικότερη ορολογία (210 ορισμούς) και με τη βοήθεια 130 σχημάτων / εικόνων και 50 πινάκων που συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των θεμάτων, το βιβλίο εξετάζει τα πιο πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, παρουσιάζει τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των ζιζανίων και τους νέους μηχανισμούς δράσης των ζιζανιοκτόνων.
Ειδικότερα περιλαμβάνει:
- Οικολογία των ζιζανίων και οι αλληλεπιδράσεις τους με τα καλλιεργούμενα φυτά
- Σύγχρονες μέθοδοι και τα μέσα αντιμετώπισης των ζιζανίων σε συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Γεωργικής Παραγωγής
- Σχέσεις μεταξύ ζιζανιοκτόνων και φυτών
- Τύχη και συμπεριφορά των ζιζανιοκτόνων στο έδαφος
- Μέθοδοι προσδιορισμού υπολειμμάτων ζιζανιοκτόνων στο έδαφος και τρόποι απομάκρυνσής τους
- Ψεκαστικά μέσα και η σημασία της σωστής ρυθμισής τους
- Τύποι σκευασμάτων στα οποία τυποποιούνται τα ζιζανιοκτόνα
- Δημιουργία και χρήση των γενετικώς τροποποιημένων φυτών με ανθεκτικότητα στα ζιζανιοκτόνα

Γκιμοσούλης Κωστής
Ο Κωστής Γκιμοσούλης (1960-2023) ήταν Έλληνας ποιητής και πεζογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως συμβολαιογράφος. Είχε στο ενεργητικό του ποιητικές συλλογές (Επικίνδυνα παιδιά, O ξυλοκόπος πυρετός, H αγία μελάνη, Το στόμα κλέφτης, Αγάπη από ζήλια), διηγήματα, μυθιστορήματα (Μια νύχτα με την Κόκκινη, Ανατολή, Χέρι στη φωτιά, Βρέχει φως, Το θηρίο είναι παντού, Στάχτη στα μάτια, Ο άγγελος της μηχανής, Το φάντασμά της, Το αηδόνι στο πόδι της, Όλες μία, Μεταξοχώρι). Το βιβλίο του Μαύρος χρυσός περιείχε ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, ενώ στο Για να μάθεις να πετάς, η εικονογράφηση ήταν του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Το 1997 συμμετείχε ως ηθοποιός, υποδυόμενος έναν ήρωά του, στη μικρού μήκους ταινία Δεύτερο κράνος της Αθηνάς Σακελλαρίου, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Δράμας. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Είχε βραβευτεί με το βραβείο Μαρίας Ράλλη για την ποιητική του συλλογή Ο ξυλοκόπος πυρετός.