Τιμές και αγαθά στην Αθήνα 1839-1846
Το βιβλίο προσφέρει ένα παράδειγμα οικιακών δαπανών στην Αθήνα, στα μέσα του 19ου αιώνα. Η συγγραφέας σχολιάζει με πειστικότητα και με σποραδικές αλλά ενδεικτικές αναφορές στα αριθμητικά δεδομένα την επίπτωση των εξόδων διατροφής στα μικρά οικογενειακά εισοδήματα, αξιοποιώντας και προς την κατεύθυνση αυτή όσες ποσοτικές εκτιμήσεις προκύπτουν από την ανάλυση της πηγής που μας παρουσιάζει.
Τίτλος βιβλίου: | Τιμές και αγαθά στην Αθήνα 1839-1846 |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Μια μαρτυρία από το κατάστιχο του εμπόρου Χριστόδουλου Ευθυμίου |
---|
Εκδότης: | Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Λιάτα, Ευτυχία Δ. (Συγγραφέας)
|
ISBN: | | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Πηγές Οικονομικής Ιστορίας | Σελίδες: | 125 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιανουάριος 1984 | Διαστάσεις: | 21x15 |
---|
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία |
Στυλιανού Άρης Ι.
Ο Άρης Στυλιανού γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και στα Πανεπιστήμια Paris-IV και Paris-I της Σορβόννης, στη Γαλλία. Από το 1995, διδάσκει φιλοσοφία στο Α.Π.Θ. Μεταφράζει και επιμελείται φιλοσοφικά κείμενα από τα γαλλικά και τα λατινικά.
Έχει γράψει τα βιβλία Θεωρίες του κοινωνικού συμβολαίου: Από τον Γκρότιους στον Ρουσσώ (Πόλις, 2006) και Ο Σπινόζα και η δημοκρατία (Πόλις, 2016). Στις μεταφράσεις του περιλαμβάνονται η Πολιτική πραγματεία και μέρος της Θεολογικοπολιτικής πραγματείας του Σπινόζα, η επιμέλεια του Λόγου περί επιστημών και τεχνών του Ρουσσώ, καθώς και βιβλία των Ετιέν Μπαλιμπάρ, Ζιλ Ντελέζ, Λουί Αλτουσέρ, Ζακ Ντερριντά, Πωλ Ρικέρ, Αλαίν Ρενώ, Μπερτράν Μπινός.
Είναι αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε. (2015-2019).
(Πηγή: "Εκδόσεις Πόλις", 2022)