Παπαφλέσσας
Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας) είναι η μορφή που δεσπόζει κατά την προετοιμασία της Ελληνικής επανάστασης στο Μοριά. Το φλογερό του πέρασμα παντού ξεσηκώνει τους ραγιάδες και τους προετοιμάζει για το μεγάλο αγώνα.
Κι όταν η Επανάσταση ξεσπάει, ο κληρικός αυτός ζώνεται τ' άρματα και γίνεται ένας ατρόμητος πολεμιστής. Τέτοιος θα μείνει ώς το τέλος, ώς τη μεγάλη του θυσία, βάζοντας το κορμί του φραγμό στο ασκέρι του Ιμπραήμ.
Στο βιβλίο αυτό θα τον παρακολουθήσουμε από μικρό παιδί κι ύστερα καλόγερο, που από τότε βρίσκεται σε μάχη με το δυνάστη.
Τη δράση του ως Φιλικού στην Πόλη και στο Μοριά και ως μαχητή που σφραγίζει τους αγώνες του με την ηρωική θυσία του.
Τίτλος βιβλίου: | Παπαφλέσσας |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Πατάκη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Λάππας, Τάκης (Συγγραφέας) Ανδρέου, Κατερίνα (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789606006845 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Βιβλία για Παιδιά και για Νέους | Σελίδες: | 124 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Οκτώβριος 1998 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Ηλικίες: | 8+ | Σειρά βιβλίων: | Βιβλία για Παιδιά και για Νέους |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 8+ |

Σταμάτης, Στέφανος, 1932-2007
Ο Στέφανος Σταμάτης είχε καταγωγή από την Ήπειρο. Κύρια ασχολία του η θάλασσα κι ο τουρισμός, ενώ για λίγα χρόνια εργάστηκε στο ραδιόφωνο και τον Τύπο. Πρώτο βιβλίο του η συλλογή διηγημάτων "Ο κάμπος με τα όνειρα", που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1960. Ακολούθησαν άλλα εφτά βιβλία, τα περισσότερα μυθιστορήματα. Συνεργάστηκε με περιοδικά κι εφημερίδες, ενώ κείμενά του περιλαμβάνονται σε πολλές ομαδικές εκδόσεις κι ανθολογίες. Το φανταστικό, λυρικό και ονειρικό στοιχείο χαρακτηρίζουν την πεζογραφία του, και γενικά οι κριτικές για τα έργα του ήταν εξαιρετικά επαινετικές.