Στη σκιά του πύργου

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2010
ISBN:
9789601635989
Σελίδες:
350
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στη σκιά του πύργου
Τιμή εκδότη:€14,40
Η τιμή μας: €12,96
Στη σκιά του πύργου
1940. Χρονιά ιστορική για την πατρίδα μας. Αρχές καλοκαιριού, η μικρή Κατερίνα φτάνει μαζί με τον αδελφό της στο νησί. Ανυπομονεί να ξαναδεί τον πέτρινο πύργο του παππού και της γιαγιάς. Λαχταράει να πέσει στην αγκαλιά τους. Μα πάνω απ΄ όλα ονειρεύεται τις απίθανες διακοπές παρέα με τους καλοκαιρινούς της φίλους.

Όμως από την πρώτη κιόλας μέρα νιώθει πως το νησί που την υποδέχεται δεν είναι πια το ίδιο. Κάτι αλλόκοτο συμβαίνει. Τι είναι αυτός ο παράξενος φόβος που σκιάζει τα μάτια των μεγάλων; Γιατί η εξοχή είναι έρημη και άφαντα τα παιδιά; Ποια είναι αυτή η αόρατη απειλή που ταράζει την ηρεμία του Μονόπετρου και τη σιγουριά του πέτρινου πύργου; Προσπαθεί να βγάλει κάποια άκρη, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ώσπου έρχεται ο πόλεμος, φτάνει και μέχρι το νησί. Και τότε, σιγά σιγά, αρχίζει να καταλαβαίνει.

Ένα βιβλίο αντιπολεμικό, ανθρώπινο και τρυφερό.
Τίτλος βιβλίου:Στη σκιά του πύργου
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Παπαμόσχου, Ηρώ (Συγγραφέας)
ISBN:9789601635989
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά και για Νέους
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2010
Ηλικίες:10+
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 10+

Παπαμόσχου, Ηρώ

Παπαμόσχου, Ηρώ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο, όπου τελείωσε τις γυμνασιακές της σπουδές. Αργότερα ήρθε στην Αθήνα και εργάστηκε δύο χρόνια σε εφημερίδα και δέκα στην Εθνική Τράπεζα. Συγχρόνως πήρε το πτυχίο της στα αγγλικά. Με το παιδικό βιβλίο ασχολείται από το 1973. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Επίσης, από το 1998 έως το 2001, καθώς και από το 2009 έως το 2010, ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για τα Κρατικά Βραβεία της Παιδικής Λογοτεχνίας.

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες