Οικονομική πολιτική σταθεροποίησης και αστάθεια στην ΟΝΕ
Η πολιτική οικονομία της ΟΝΕ βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο μιας σοβαρής θεσμικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Η βασική ιδέα που επιχειρεί ν' αναδείξει το βιβλίο αυτό είναι ότι, η κρίση αυτή είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής της ΟΝΕ που έχει επιβάλλει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία αποτυπώνει την επίδραση του κυρίαρχου σήμερα μοντέλου οικονομικής θεωρίας της "νέας συναίνεσης". Η βασική θέση μας είναι ότι η αποτελεσματικότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, από το ρεαλισμό των υποθέσεων και παραδοχών της "νέας συναίνεσης". Το βιβλίο επιχειρεί να δείξει τα σαθρά θεμέλια του μοντέλου της "νέας συναίνεσης" και το μεγάλο έλλειμμα ρεαλισμού της συγκεκριμένης προσέγγισης για την κατανόηση της λειτουργίας των καπιταλιστικών οικονομιών μέσα στις οποίες ζούμε. Στο πλαίσιο αυτό αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ευρωζώνη και σημειώνεται η ευθύνη της στην τρέχουσα κρίση χρέους. Τέλος, το βιβλίο συσχετίζει το μέλλον της Ε.Ε. με την εφαρμογή μιας εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής, που θα στοχεύει στην πλήρη απασχόληση, τη δικαιότερη διανομή του εισοδήματος και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ζήσου, Αντώνιος Κ.
Ο Αντώνης Ζήσου είναι μαθηματικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τοπογράφος μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Επίσης, παρακολούθησε το τμήμα Προγραμματιστών του ΕΛΚΕΠΑ.
Έλαβε Master of Science στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το Cranfield Institute of Technology στο γνωστικό πεδίο Computer Applications in Management Systems. Έκτοτε, ασχολείται συστηματικά με την πληροφορική και ειδικότερα με τα συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών, τα ψηφιακά φωτογραμμετρικά συστήματα και τα συστήματα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας.
Το έτος 2000 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) από το Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στη θεματική περιοχή των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ).
Παράλληλα, εργάστηκε στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) ως τμηματάρχης, υποδιευθυντής και διευθυντής σε έργα επίβλεψης και οργάνωσης γραμμών παραγωγής ψηφιακών χαρτών και τοπογραφικών διαγραμμάτων.
Έλαβε μέρος σε συνέδρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γεωγραφικών Υπηρεσιών Euro@geographics στην Αυστρία (1994), την Ελλάδα (1995, οργανωτής του συνεδρίου), την Κροατία (1996), την Κύπρο (1997), τη Νορβηγία (1998), την Ιταλία (1999) και τη Σουηδία (2000), ως τεχνικός σύμβουλος στο συνέδριο του ΟΗΕ για τα γεωγραφικά ονόματα (1992), καθώς και στα συνέδρια ελλήνων χρηστών του πακέτου ArcGIS.
Δίδαξε σε σεμινάρια ΣΓΠ και πληροφορικής στο Τεχνικό Επιμελημετήριο Ελλάδος, στο ΤΕΙ Αθηνών ως επίκουρος καθηγητής και στη Σχολή Τοπογραφίας της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.
Είναι συγγραφέας δύο ακόμη βιβλίων: "Εισαγωγή στα λειτουργικά συστήματα και λειτουργικά συστήματα", 2000, Εκδόσεις Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ως συντονιστής συγγραφικής ομάδας και συγγραφέας) και "Λειτουργικό σύστημα UNIX", 1994, εκδόσεις Ίων.