Ο επίορκος

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Λεξίτυπον
Έτος:
2009
ISBN:
9789606823671
Σελίδες:
446
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο επίορκος
Τιμή εκδότη:€18,59
Η τιμή μας: €16,73
Ο επίορκος
Κατά τα πρώτα έτη της ηλικίας του, κάθε άνθρωπος, με την επίδραση των γονέων του, της εκκλησίας, των δασκάλων του, των σχολικών του βιβλίων, σχηματίζει μια ιδανική εικόνα για την κοινωνία, στην οποία πιστεύει ότι επικρατεί η αγάπη, η αλληλεγγύη, η φιλοπατρία, ενώ προσηλυτίζεται σε κάποια θρησκεία που του μιλάει για την ύπαρξη ενός Θεού που φανερώθηκε κάποτε στον άνθρωπο και άφησε τις εντολές Του με τις οποίες θα πρέπει να πορεύεται στη ζωή για να ευημερήσει.

Μετά, όμως, την αποφοίητησή του από τα σχολεία και την είσοδό του στη βιοπάλη της ζωής, αρχίζει να αποβάλει τις αρχικές πεποιθήσεις του για τη θεότητα και τη σχέση της με τον άνθρωπο και για τη ζωή γενικότερα, και να συνειδητοποιεί ότι ζει σε μια ζούγκλα ανθρώπων όπου επικρατεί ο υλισμός, το ατομικό συμφέρον, η ζήλια και το μίσος. Δοκιμάζεται ψυχικά, πνευματικά, συνειδησιακά και τελικά γίνεται επίορκος σε σχέση με τα αρχικά του πιστεύω, τα οποία είχε ταχθεί και ορκιστεί να υπηρετήσει κατά τα πρώτα έτη της ηλικίας του.

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται χρονικά κατά τη γερμανική κατοχή, την αντίσταση και τον εμφύλιο πόλεμο και δίνει μια ανάγλυφη και αμερόληπτη εικόνα της εποχής εκείνης.
Τίτλος βιβλίου:Ο επίορκος
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Λεξίτυπον
Συντελεστές βιβλίου:Κατράκης Πότης (Συγγραφέας)
ISBN:9789606823671
Στοιχεία έκδοσης: 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία

Κατράκης Πότης

Κατράκης Πότης
Ο Πότης Κατράκης γεννήθηκε το 1930 στη Δαιμονιά Λακωνίας. Οι προπάτορές του είχαν εγκατασταθεί στη Δαιμονιά, προερχόμενοι από τον Καραβά των Κυθήρων. Σπούδασε νομικά και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στον Πειραιά. Παράλληλα όμως με το επάγγελμά του ασχο­λήθηκε από το 1966 και με τη λογοτεχνία, όταν εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ο Επίορκος». Σήμερα είναι επίτιμος Διδάκτωρ Λογοτεχνίας, επίτιμος Αντιπρό­εδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, μέλος της υπό την αιγίδα της UNESCO «World Academy of Arts and Culture» και «World Congress of Poets» της «Academy Ferdinandea» Ιταλίας, της International Writers and Artists Association (I.W.A.), της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών, της Α.Ε.Π.Ι., και άλλων Ενώσεων. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιώς, Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πειραιώς, Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, πρόεδρος του Θεατρικού Εργαστηρίου Πειραιώς και πρόεδρος σε διάφορα άλλα σωματεία. Έχει εκδώσει μέχρι τώρα περίπου 300 λογοτεχνικά βιβλία, από τα οποία 10 μυθιστορήματα, 1 νουβέλα, 9 συλλογές διηγημάτων, 20 θεατρικά έργα, 6 δοκί­μια, 1 ταξιδιωτικό και 219 ποιη­ικές συλλογές, με πάνω από 19.000 ποιήματα και στις τρεις βασικές μορφές ποίησης (παραδοσιακή, μοντέρνα και μεταμοντέρνα). Από αυτά τα 8.000 είναι σε στίχους για τραγούδια, εκ των οποίων τα 100 έχουν μελοποιηθεί σε τραγούδια και κυκλοφορούν στην αγορά σε CD με τους τίτλους «Οι μάγκες τελειώσανε», «Σχέδιο Συνάντησης», «Θαλασσινές αγάπες», «Νησιώτικα μεράκια», «Τραγούδια για την αγάπη», «Λαϊκοδημοτικά τσιφτετέλια», «Τα μάτια που αγάπησα» κλπ. Πολλά από τα ποιήματά του έχουν μεταφρασθεί σε ξένες γλώσσες όπως στην Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική, Ρωσική, Ισπανική, Κινεζική, Μογγολική, Αλβανική, Βουλγαρική κλπ. Έχει τιμηθεί με τρία αριστεία γραμμάτων και 54 βραβεία τόσο σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς όσο και από διάφορους πολιτιστικούς φορείς. (Πηγή: "Εκδόσεις Λεξίτυπον", 2022)

Άλλα έργα του συγγραφέα:

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες