Άλγεβρα Β΄ λυκείου (τ.1)
[...] Στη διάρθρωση του παρόντος τεύχους, ακολουθήσαμε σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη διδασκαλία του μαθήματος.
Έτσι στα περιεχόμενα του ο αναγνώστης θα βρει:
Πλήρη θεωρία, σχόλια και παρατηρήσεις, πολλά λυμένα παραδείγματα -που καλύπτουν όλες τις δυνατές περιπτώσεις - και πάρα πολλές άλυτες ασκήσεις (με υποδείξεις για τις λύσεις τους στο τέλος του βιβλίου). Ειδικά για τα σχόλια έγινε προσπάθεια να φωτίζουν τα «σκοτεινά» σημεία, να αναδεικνύουν τις "παγίδες" και να βοηθούν στη συγκρότηση γενικών μεθόδων προσέγγισης των ασκήσεων. Έτσι μαζί με τις παρατηρήσεις, προσπαθήσαμε, να βοηθούν στο ξεκαθάρισμα των εννοιών και να προετοιμάζουν το έδαφος για τη λύση των ασκήσεων.
Παράλληλα σε κάθε κεφάλαιο υπάρχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων, λυμένων με υποδειγματικό τρόπο. Οι ασκήσεις αυτές καλύπτουν όλη την ύλη και όλες τις δυνατές περιπτώσεις. Δόθηκε, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στις ασκήσεις που δημιουργούν υποδομή, απαραίτητη στις εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου. Υπάρχουν, παράλληλα, συνδυαστικά θέματα, ώστε να επαναλαμβάνεται συνεχώς η ύλη των προηγούμενων κεφαλαίων αλλά και προηγούμενων τάξεων.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου: | Άλγεβρα Β΄ λυκείου |
---|
Εκδότης: | Εν Δυνάμει |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Λουκόπουλος, Γεώργιος (Συγγραφέας) Λουκόπουλος, Παναγιώτης (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789608865785 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Σεπτέμβριος 2007 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Τόμος: | 1 | Βάρος (Kg): | 0,694 |
---|
Κατηγορίες: | Εκπαίδευση > Γενικά |
Πόμμερ - Τζούμη Αντιγόνη
Η Αντιγόνη Πόμμερ σπούδασε δημοσιογραφία και προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια και στην πορεία ως προγραμματίστρια στο πανεπιστήμιο Αιγαίου από το οποίο αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια εντάχτηκε στο δυναμικό πολυεθνικής διαφημιστικής εταιρίας στο τμήμα πολυμέσων και internet.
Από το 2010, διδάσκει λογοτεχνική γραφή και παραμύθι, στην πλήρους φοίτησης σχολή δημιουργικής γραφής στην Ελλάδα, Tabula Rasa, που είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Παράλληλα αναλαμβάνει το coaching νέων συγγραφέων και έχει επιμεληθεί αρκετά βιβλία. Στον ελεύθερο χρόνο της, γράφει χρονογραφήματα.
Μιλάει αγγλικά και πορτογαλικά. Έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την Βραζιλία, μια χώρα που συναντάει συχνά ο αναγνώστης μέσα στις ιστορίες της.
Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε από την Εμπειρία Εκδοτική με τίτλο «Γκρεκίνια» και ακολούθησαν στον ίδιο εκδοτικό οίκο τα επόμενα δύο, με τίτλους «Η ζωή μου κύκλους κάνει» και «Ο καθρέφτης του φεγγαριού». Τέλος, από τις εκδόσεις Ωκεανίδα εκδόθηκε το βιβλίο της «Άρωμα λεμόνι».