Ο Ηρακλής
Ήρωας μεγάλος από την αρχαία Αθήνα, ξακουστός ως σήμερα ακόμα και στην Κίνα. Στο λαβύρινθο μπήκε μ' ένα κουβάρι οδηγό, το Μινώταυρο σκότωσε σ' ένα λεπτό. Ποιος είναι; Είναι ο Θησέας. Κι έπειτα είναι ο Ηρακλής και μετά ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία και μετά ο Πάρις και η Ωραία Ελένη. Αυτά είναι τα τέσσερα πρώτα βιβλία μυθολογίας για μικρά παιδιά. Ακολουθούν κι άλλοι ήρωες, θεοί και θεές, ημίθεοι και βασιλιάδες, μάχες και εκστρατείες.
Με τα στιχάκια και τις δραστηριότητες του Φίλιππου Μανδηλαρά και τις ζωγραφιές της Ναταλίας Καπατσούλια τα παιδιά θα παίξουν με το Μινώταυρο, θα ταξιδέψουν με την Αργώ και θα μάθουν πολύ νωρίς όλους τους μύθους, διασκεδάζοντας.
Τίτλος βιβλίου: | Ο Ηρακλής |
---|
Εκδότης: | Παπαδόπουλος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Μανδηλαράς Φίλιππος (Συγγραφέας) Καπατσούλια, Ναταλία (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789604128853 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Σειρά εκδότη: | Η Πρώτη μου Μυθολογία | Σελίδες: | 32 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Σεπτέμβριος 2008 | Διαστάσεις: | 21x21 |
---|
Ηλικίες: | 4+ | Σειρά βιβλίων: | Η Πρώτη μου Μυθολογία |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Μυθολογία |

Βέμπος, Θανάσης
Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής - δημοσιογράφος. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία. Μιλά αγγλικά και ρωσικά. Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελική φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space '97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας ("Ιστορίες κυβερνοπάνκ", εκδόσεις Ωρόρα - "Πέντε ρωγμές στο δίκτυο", εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του "Τα παιδιά του Κρόνου" κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικής επιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές "έμμονες ιδέες" του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία. Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν' ρολ.