Επανάσταση του Αυγερινού
Αν σήμερα η έννοια της προφητείας, εξαιτίας της συνάφειας της με τη φονταμενταλιστική βαρβαρότητα, τον ακλόνητο δογματισμό, και το έθος της κυριαρχίας έχει ως εδώ λάβει δυσφημιστική σημασία, είναι ίσως της ώρας που από τον παιγνιώδη παραλογισμό της αβεβαιότητας και την παράδοξη συνύπαρξη του τυχαίου και του σκόπιμου θα αναδυθεί μια άλλη προφητεία, για να ευσταθήσει αυθόρμητα και ενδεχομενικά ως το ειρωνικό ανάλογο της παρωχημένης και πλέον ειδεχθούς εσχατολογικής αναγκαιότητας- μια τέτοια προφητεία είναι που, εν παραλλήλω, όλως παραδόξως, προσποιητή και αυθεντική, προκηρύσσει σε αυτές τις σελίδες το κέλευσμα μιας κοσμοϊστορικής Έλευσης.
Το αν αρμόζει να πάρουμε στα σοβαρά τα όσα παρατίθενται σε αυτόν τον τόμο· το αν αξίζει να καταδυθούμε στον ατέρμονο μορφοκλασματικό του υπαινιγμό· το αν έχει κάτι να μας διδάξει η αποσταθεροποίηση της κρίσης απέναντι στην αμφισημία που θα προκαλέσει το αναστοχαστικό του τέχνασμα θα το αναδείξει το εκζητούμενο χάραμα της νέας συνειδητότητας που ίσως ως ανταπόκριση προκύψει. Εντεύθεν, το αν τελικά η αυθαίρετή οίηση τούτης της προφητικής πραγματείας πομπωδώς δικαιωθεί ή γελοιωδώς παραμείνει εκκρεμής, θα το αποφανθεί αποκλειστικά και μόνον ο ίδιος ο "απαστράπτων ορίζοντας", όπου με πυρετώδη ζέση αποτείνονται και όλες της οι συνδηλώσεις: πως δήθεν ο ορίζοντας αυτός είναι πλέον εγγύς, η νέα θεσπέσια αιχμή της αδογμάτιστης σκέψης.
Το ανά χείρας μανιφέστο είναι αποτέλεσμα απόκρυφων εισηγήσεων της Αδελφότητας του Παγωνιού, που υποτίθεται προετοιμάζει το έδαφος για την επικείμενη Έλευση.
Μάλλιος Κωνσταντίνος Δ.
Ο Κωνσταντίνος Δ. Μάλλιος γεννήθηκε το 1940 στο Φωτεινό (Χώσιανα) Άρτας, όπου και έμαθε τα πρώτα γράμματα. Στο Κομπότι Άρτας τελείωσε το Δημοτικό σχολείο και στην Άρτα το Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων· το 1964 απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής και Α. Ε. Καθηγητής της Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από εκπόνηση Διατριβής επί Υφηγεσία.
Διακόνησε τη θεία τέχνη του Ασκληπιού και ιδιαίτερα την Καρδιολογία, κοντά μισόν αιώνα, σε κρατικά και ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής (Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Άγιος Παντελεήμων», πρώην «Βασίλισσα Φρειδερίκη», Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρώην «Βασιλεύς Παύλος», Θεραπευτήριο ο «Ευαγγελισμός», Απολλώνειο Θεραπευτήριο και Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ») και αλλοδαπής (Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Broussaιs Παρισίων και St.Eloi Montpellier Γαλλίας), διελθών όλες τις βαθμίδες της ιατρικής ιεραρχίας (Βοηθός, Επιμελητής, Διευθυντής).
Το 2012 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διευθυντού της Καρδιολογικής Κλινικής του Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ».
Εκ παραλλήλου άσκησε την ιδιωτική ιατρική και δημοσίευσε αρκετές εργασίες καρδιολογικού περιεχομένου, ενώ από 20ετίας περίπου, ασχολείται, εννοείται εξ εφαπτομένης, και με την εξωιατρική συγγραφή.
Πονήματά του «λογοτεχνικά» και «κριτικές» επιστολές είδαν το φως της δημοσιότητας στον περιοδικό και ημερήσιο Τύπο της χώρας μας.
Βιβλία του:
Αληθινές ιστορίες του χωριού. Αφηγήματα,
Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα», Αθήνα 2012
Βικογιατροί -Κομπογιαννίτες. Βότανα και Γιατροσόφια, Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα», Αθήνα 2012
Οι τραυματικές σωματικές κακώσεις στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια, Εκδ. Δ.Θ.Κ.Α «ΥΓΕΙΑ» Α.Ε, Αθήνα 2013
Όταν ήμουν νεαρός Ασκληπιάδης. «Ενθυμήματα μιας εποχής», Ιατρικές Εκδόσεις Γιάννης Παρισιάνος, Αθήνα 2015
Ζώντας το παρελθόν - Παιδικές αναμνήσεις ενός ογδοηκοντούτη [20/3/1948 -31/8/1949], Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα», Αθήνα 2017
Επιλεγμένες ιστορικές αναφορές: Πέτρος Ηπίτης: Ο Ηπειρώτης Φιλικός γιατρός. Γιάννης Μακρυγιάννης: Ο πολυτραυματισμένος στρατηγός, Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα», Αθήνα 2018
Η σύζυγος, η παλλακίδα και η εταίρα στην αρχαία Ελλάδα, Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα», Αθήνα 2019.
(Πηγή: "Εκδόσεις Δωδώνη", 2022)