Τεχνολογία ηχείων
Το βιβλίο αυτό, απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος αναγνωστών, από τους εισαγόμενους για πρώτη φορά στον τομέα της τεχνολογίας των ηχείων (φοιτητές σχολών, χομπίστες), όσο και σε αυτούς που σχεδιάζουν ή χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα στην εργασία τους. Σε ολόκληρη την έκταση του βιβλίου γίνεται μία προσπάθεια για την όσο το δυνατόν περισσότερο κατανοητή και συστηματική προσέγγιση/περιγραφή των βασικών ορισμών και αρχών λειτουργίας και σχεδίασης που διέπουν τους διάφορους τύπους ηχείων, χωρίς όμως η απλότητα να καταστρέφει την επιστημονική ακρίβεια.
Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται ορισμένα επιλεγμένα παραδείγματα εφαρμογών. Σκοπός, είναι η κατανόηση της λειτουργίας των συστημάτων αυτών, των δυνατοτήτων και περιορισμών που παρουσιάζουν, αλλά και των λύσεων που δίδονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε περίπτωση. Επίσης, παρέχεται η ορολογία και οι βασικές τεχνικές έννοιες που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της τεχνολογίας και σχεδίασης των ηχείων.
Κύρια έμφαση δίδεται στη θεωρία και στις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα πραγματικών συστημάτων. Έτσι, όταν κάποιος έχει στη διάθεσή του τις λειτουργικές παραμέτρους ενός συστήματος από τα αντίστοιχα τεχνικά εγχειρίδια του κατασκευαστή ή άλλες πηγές, τότε διευκολύνεται στην κατανόηση/αξιολόγηση των δυνατοτήτων και περιορισμών που διέπουν το εν λόγω σύστημα.
Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται ορισμένα απαραίτητα στοιχεία της ακουστικής. Το δεύτερο κεφάλαιο διαπραγματεύεται τα ηλεκτροδυναμικά μεγάφωνα και ηχεία, τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η λειτουργία τους, καθώς και ορισμένες από τις εφαρμογές τους, όσον αφορά στη σχεδίαση συγκεκριμένων υλοποιήσεων. Στο τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου, διεξάγεται μία παρουσίαση των σημαντικότερων τεχνικών χαρακτηριστικών και μετρήσεων των ηχείων. Εδώ, παρέχεται στον αναγνώστη μία σαφής εικόνα του τρόπου εκτίμησης των αδυναμιών των διαφόρων υλοποιήσεων. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται όλοι οι υπόλοιποι τύποι ηχείων πέραν των ηλεκτροδυναμικών.

Παρίσης Νικήτας Ι.
Ο Νικήτας Παρίσης (1935-2016) γεννήθηκε στη Σκιάθο και σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δημοσίευσε μελέτες, βιβλιοκριτικές και επιφυλλίδες σε περιοδικά και εφημερίδες. Συνεργάστηκε στα συλλογικά έργα Μεσοπολεμική και μεταπολεμική λογοτεχνία των εκδόσεων Σοκόλη. Ήταν μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έργα του: "Κριτικές Δοκιμές" (Δόμος, 1987), "Μελέτες - Αναγνώσεις" (Πατάκης, 1992), "Επτά μελετήματα για τον Οδυσσέα Ελύτη" (τα τραμάκια, Θεσσαλονίκη, 1997), "Λεξικό λογοτεχνικών όρων" (ΟΕΔΒ, 2000), "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Τρία διηγήματα. Αναζήτηση της αφηγηματικής λογικής" (Μεταίχμιο, 2001, 2η έκδοση 2002), "K. Π. Καβάφης, Δοκίμιο ερμηνευτικής ανάγνωσης" (Μεταίχμιο 2003), "Τα κόκκινα στραγάλια" (διηγήματα, Μεταίχμιο 2008), "Θα'ναι νύχτα και Αύγουστος" (διηγήματα, Δόμος 2010).