Το ελληνικό Σουέζ
Προγονική εστία το Σουέζ, η πόλη που γαλούχησε τους γονείς μου, μα και τόσους άλλους Έλληνες Αιγυπτιώτες, έχει παρουσιαστεί ως προς την ελληνικότητα του στα πονήματα των Μαθητών του Γυμνασίου της Ελληνικής Κοινότητος Σουέζ "Σουέζ, η Αρσινόη των Πτολεμαίων" (1939) και του αγαπητού Γιώργου Κουάνη "Αναμνήσεις από την Ελληνική Παροικία Σουέζ και Πορτ-Τεουφίκ" (1998).
Έτσι, το μικρό αυτό βιβλίο έρχεται να συμπληρώσει τα παραπάνω κείμενα ως απλό θυμητάρι ελληνικών στιγμών στο αγαπημένο μας Σουέζ, στιγμών μεγάλων και μικρών, μα σίγουρα αξέχαστων, στιγμών που ενώνουν ως τα σήμερα όλους τους πρώην παροίκους του Σουέζ και του Πορτ-Τεουφίκ.
Τίτλος βιβλίου: | Το ελληνικό Σουέζ |
---|
Εκδότης: | Αγγελάκη Εκδόσεις |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Νικηταρίδης, Νίκος Κ. (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9786185011833 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Δεκέμβριος 2014 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Κατηγορίες: | Ιστορία |

Patterson, James, 1947-
Ο Τζέιμς Πάτερσον γεννήθηκε το 1947 στο Νιούμπεργκ της Νέας Υόρκης και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ. Άρχισε να γράφει βιβλία παράλληλα με την καριέρα του στο χώρο της διαφήμισης. Το 1976, σε ηλικά 27 ετών, τιμήθηκε με το βραβείο Έντγκαρ Άλαν Πόε για το καλύτερο μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, με το βιβλίο του "The Thomas Berryman Number". Μαζί με τον Πίτερ Κιμ είναι ο συγγραφέας του "The Day America Told the Truth", μιας πολύκροτης έρευνας για τις απόψεις των Αμερικανών σχετικά με τη θρησκεία, το σεξ και το χρήμα. Το "Στη φωλιά του λύκου" είναι το ένατο μυθιστόρημά του με ήρωα το μαύρο ντετέκτιβ-ψυχολόγο Άλεξ Κρος. Δύο από τα προηγούμενα, το "Και ήρθε μια αράχνη" και "Φίλα τα κορίτσια" έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο με τον Μόργκαν Φρίμαν στον ομώνυμο ρόλο. Ο Τζέιμς Πάτερσον έχει γράψει μέχρι σήμερα αρκετά βιβλία, που μεταφράστηκαν σε 27 γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει σε περισότερα από 74 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο (πληροφορίες: www.jamespatterson.com). Έχουν κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς "Γυναικεία Λέσχη Φόνων" ("Το 1ο έγκλημα" και "Η 2η ευκαιρία" ), η οποία είναι η δημοφιλέστερη αστυνομική σειρά των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ. Στα βιβλία αυτής της σειράς βασίζεται η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του ABC η οποία άρχισε να προβάλλεται πρόσφατα. 14 συνεχόμενα βιβλία του κατέκτησαν όλα την πρώτη θέση στους καταλόγους των μπεστ σέλερ, καθιερώνοντάς τον ως έναν από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς και τον πρώτο συγγραφέα του οποίου η εκδοτική πορεία, διεθνώς, είναι αντικείμενο διδασκαλίας στην Οικονομική Σχολή του Χάρβαρντ. Το μυθιστόρημά του "Honeymoon" τιμήθηκε με τη διάκριση "2005 International Thriller of the Year" του διεθνούς ομίλου DirectGroup Bertelsmann. Εκτός από το γράψιμο, η μεγάλη αγάπη του Τζέιμς Πάτερσον είναι το γκολφ. Ζει στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.