Η μαγεία της σελήνης
Η Λίλιθ Λε Φέι είναι μια παράξενη γυναίκα με βάση τα πρότυπα της προπολεμικής βρετανικής κοινωνίας. Ζει μόνη της, ασκεί αρχαία μαγεία, και αναζητά έναν άνδρα που θα γίνει ιερέας της σελήνης και θα τη βοηθήσει να αλλάξει τον κόσμο.
Μία σειρά από συγκυρίες την οδηγούν στο πρόσωπο του Ρούπερτ Μάλκολμ, ενός διάσημου καθηγητή νευρολογίας με ακανθώδη προσωπικότητα. Ο Μάλκολμ είναι ένας ιδιαίτερα ενεργητικός άνθρωπος, αλλά οι συνθήκες της ζωής τον ωθούν να επιλέξει να θυσιάσει τις πιο ζωτικές του ανάγκες στο βωμό του κοινωνικού κατεστημένου. Η συνάντησή του με τη Λίλιθ γίνεται η αιτία για να υποβληθεί σε μια βαθιά ψυχοπνευματική μεταμόρφωση.
Αυτό το μυθιστόρημα θεωρείται συνέχεια του «Η Ιέρεια της Θάλασσας», παρότι είναι μια εντελώς ξεχωριστή ιστορία, αλλά με πρωταγωνίστρια και πάλι την κυρίαρχη προσωπικότητα της γυναίκας μάγισσας, η οποία χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της σελήνης για να δώσει μια βαθύτερη διάσταση στις σχέσεις των δύο φύλων και για να απελευθερώσει το εσωτερικό δυναμικό που διαθέτει η ανθρώπινη ύπαρξη.
Τίτλος βιβλίου: | Η μαγεία της σελήνης |
---|
Εκδότης: | Ιάμβλιχος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Fortune, Dion (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789602682128 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Δεκέμβριος 2015 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία |

Μπουμπουρή, Ράνια
Η Ράνια Μπουμπουρή είναι δημοσιογράφος, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία και είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δεκαπέντε βιβλία της, μεταξύ των οποίων τα "Μια τρελή τρελή αλφαβήτα" (Έπαινος Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), "Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι" και "Ένα τρελό τρελό αγρόκτημα", τα οποία συνοδεύονται από CDs σε μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, με τη συμμετοχή πολύ γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών.