Πολυφίλητη

Εκδότης:
Καρμάνωρ
Έτος:
2015
ISBN:
9789607448552
Σελίδες:
480
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πολυφίλητη
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
Πολυφίλητη
Μια νέα γυναίκα μ’ ένα νόθο βρέφος στην αγκαλιά περπατά για ώρες πολλές σε άγνωστα μονοπάτια και τελικά προλαβαίνει να κλειστεί στην πόλη, λίγο πριν αρχίσει η μεγαλύτερη πολιορκία της ιστορίας. Το επόμενο βράδυ το αφήνει έκθετο στα σκαλιά του Αγίου Σαλβαδόρου, ενός από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της πόλης, και κλείνεται στη μοναξιά της προσπαθώντας να επιβιώσει σ’ έναν κόσμο που δεν τη χωρούσε. Κοιμάται σε χαλάσματα και σε ξενώνες, γίνεται τροφός ενός ορφανού κοριτσιού και τελικά καταλήγει σε μιαν ακρινή γειτονιά του Κάστρου, όπου ζει όλα τα χρόνια της πολιορκίας. Ο μεγάλος της έρωτας, χαμένος στις άδηλες διαδρομές των συναισθημάτων, επανέρχεται σε κάθε στιγμή, άλλοτε ως μνήμη και άλλοτε ως ελπίδα. Σ’ αυτή τη μικρή γειτονιά του Κάστρου, ανάμεσα σε ανθρώπους που μαθαίνουν να ζουν με τον πόλεμο μέχρι να παραδοθούνε στον ζόφο, ζει για είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια. Δυο σημαντικές παρουσίες σημαδεύουν τη ζωή της: ένας χρυσικός, που επιμένει να διακηρύσσει πως οι πιο στεγανές φυλακές του κόσμου χτίζονται με φόβο, κι ένας γραμματικός, που τον γνώριζε από τα παιδικά της χρόνια.

Έρωτες που αναζωπυρώνονται, πάθη που επανέρχονται, κοινωνικές συμβάσεις που διατηρούνται ακόμη και μέσα σε σκληρές συνθήκες πολέμου. Και, βέβαια, παιδιά. Που γεννιούνται, μεγαλώνουν, φτάνουν στα 23 τους χρόνια, χωρίς να έχουν βγει από τα τείχη, χωρίς να έχουν δει ποτέ βουνά, κάμπους, έχοντας καταγράψει στη μνήμη τους μόνο καμπάνες συναγερμού και κρότους από μπομπάρδες.

Η καθημερινότητα σε μια πολιορκημένη πόλη, οι αγωνίες μιας κοινωνίας, οι κοινωνικές ανισότητες, οι φόβοι αποτελούν τα βασικά δομικά υλικά ενός συγγραφέα που "χτίζει" την αφήγησή του αντλώντας έμπνευση από τα ντοκουμέντα της ιστορίας. Τα βασικά πρόσωπα, οι πρωταγωνιστές της αφήγησης, είναι φανταστικά. Δρουν, όμως, και κινούνται σ’ ένα πραγματικό περιβάλλον, συναντούν τους αληθινούς πρωταγωνιστές της εποχής, βιώνουν τον πόλεμο, γίνονται οι σιωπηλοί μάρτυρες γεγονότων που σημάδεψαν την ευρωπαϊκή ιστορία του 17ου αιώνα.

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στον Χάνδακα, πρωτεύουσα του ενετικού "Βασιλείου της Κρήτης", την πόλη που γνώρισε τη μεγαλύτερη πολιορκία της ιστορίας. Ήταν άνοιξη του 1647 όταν έφτασαν έξω από τα τείχη της τα οθωμανικά στρατεύματα, τα οποία είχαν ήδη καταλάβει δυο πόλεις κι ολόκληρη σχεδόν την ενδοχώρα. Ο ασφυκτικός κλοιός της έμελλε να κρατήσει σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1669.
Τίτλος βιβλίου:Πολυφίλητη
Εκδότης:Καρμάνωρ
Συντελεστές βιβλίου:Ψιλάκης, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607448552
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2015
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία

Βάγια Έμιλυ
Η ΕΜΙΛΥ ΒΑΓΙΑ, γνωστή και ως MRS SOUPE, γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Αν ρωτούσε κανείς τους δικούς της ανθρώπους θα του έλεγαν ότι πάντα ήταν ένα ισορροπημένο, μελετηρό, χαρούμενο, εσωστρεφές παιδί. Εξακολουθεί να είναι όλα τα παραπάνω αν και το θέμα της εσωστρεφείας το έχει δουλέψει αρκετά. Η δουλειά της είναι πολυδιάστατη. Της αρέσει να ασχολείται με πολλά πράγματα αλλά τα τελευταία χρόνια έχει συνειδητοποιήσει πως όλα αυτά με τα οποία της αρέσει να ασχολείται έχουν σχέση με τη μαγειρική. Αυτή η αίσθηση της δημιουργίας ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή της και από τη στιγμή που άρχισε να το νιώθει έχει γεμίσει αυτόματα ένα κενό που υπήρχε μέσα της τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να πει ότι είναι παιδί του Instagram, του Tiktok και του Youtube. Αντιθέτως θεωρεί πως τα social media είναι απλά κομμάτι της δουλειάς της και όχι μέρος της πραγματικής της ζωής η οποία είναι γεμάτη απλές, καθημερινές στιγμές με τον άντρα της, τον Αλέξανδρο, και τον γιο της, τον Μάξιμο. Το ΤΡΩΜΕ ΣΕ 5' είναι το πρώτο της βιβλίο και είναι γραμμένο με πολλή αγάπη. (Πηγή: "Εκδόσεις Ψυχογιός", 2024)

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες