Καινούργια πόλη

Καινούργια πόλη, όµως πόσο καινούργια ζωή; Δεκαετία του ενενήντα, ο Μανόλης και η µάνα του, η Μαργαρίτα, αναζητούν µια νέα αρχή και ένα καταφύγιο.
Έρχονται από τα βόρεια για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε µια πρωτεύουσα που αλλάζει, που γιγαντώνεται µε εύκολο χρήµα και χρηµατιστήριο, µε εισαγόµενοlifestyle, προσφέροντάς τους αρκετές ευκαιρίες αλλά και απογοητεύσεις.
Η ελαφρόµυαλη µάνα και ο "πλατωνιστής" γιος, δεµένοι µε ένα σκοτεινό µυστικό, θα δώσουν τις µάχες άλλοτε µέσα στον κοινωνικό τους περίγυρο και άλλοτε µέσα στο προσωπικό τους κελί, απόκοσµοι και απροσάρµοστοι, ώσπου να βρει ο καθένας την προσωπική του λύτρωση και τη θυσία.
Το µυθιστόρηµα, δραµατικό και κωµικό, προσπαθεί να ψυχογραφήσει την εσωτερική διαµάχη των ηρώων σε σχέση µε τους άλλους, αλλά και µε την ίδια την πόλη, που τους επιβάλλεται όχι µόνον ως δραµατικό παρόν, αλλά και ως ιστορικό παρελθόν. Ένα µυθιστόρηµα που µεταφέρει το κλίµα και την ένταση µιας δεκαετίας που θα καθορίσει και τις επόµενες.
Τίτλος βιβλίου: | Καινούργια πόλη | ||
---|---|---|---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Πατάκη | ||
Συντελεστές βιβλίου: | Γρηγοριάδης Θεόδωρος (Συγγραφέας) | ||
ISBN: | 9789601672434 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
Σειρά εκδότη: | Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία | Σελίδες: | 299 |
Στοιχεία έκδοσης: | Μάιος 2017 | Διαστάσεις: | 21x14 |
Ηλικίες: | Σειρά βιβλίων: | Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία | |
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία |
Γρηγοριάδης Θεόδωρος
Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας το 1956. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήµιο της Θεσσαλονίκης και δίδαξε αγγλικά στη δηµόσια εκπαίδευση. Έχει γράψει δώδεκα µυθιστορήµατα, τέσσερις συλλογές διηγηµάτων, µία νουβέλα, ένα αφήγηµα και έναν σκηνικό µονόλογο. Η Ζωή µεθόρια τιµήθηκε µε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήµατος 2016. Το Τραγούδι του πατέρα βραβεύτηκε το 2019 µε το Βραβείο «Νίκος Θέµελης» του λογοτεχνικού περιοδικού Ο αναγνώστης και η Νοσταλγία της απώλειας µε το Βραβείο Διηγήµατος του ίδιου περιοδικού το 2023. Το µυθιστόρηµα Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές µεταφράστηκε στα αραβικά (2017), η συλλογή διηγηµάτων Γιατί πρόδωσα την πατρίδα µου στα δανέζικα (2021) και η συλλογή διηγηµάτων Η νοσταλγία της απώλειας στα γαλλικά (2024). Είναι µέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
© Copyright φωτογραφίας: Michalis Anastasiou
(Πηγή: Εκδόσεις Πατάκη, 2024)
- Ελσίνκι (2024)
- Η νοσταλγία της απώλειας (2022)
- Το τραγούδι του πατέρα (2019)
- Γιατί πρόδωσα την πατρίδα μου (2018)
- Χωρίς μαγνητόφωνο (2018)
- Το παρτάλι (2017)
- Τα πάθη στη λογοτεχνία (2016)
- Ζωή μεθόρια (2015)
- Τα κείμενα των Φιλίππων (2015)
- Ο ξεχασμένος άγγελος των Φιλίππων. Ο αναπόφευκτος τόπος (2015)
- Η έρευνα για την κρίση 2010 - 2014 (2014)
- Το αποτύπωμα της κρίσης (2013)
- Ο ναύτης (2013)
- Το μυστικό της Έλλης (2012)
- Το ελληνικό φανταστικό διήγημα (2012)
- Έρως 13 (2011)
- Ο παλαιστής και ο δερβίσης (2010)
- Η δική μας Αμερική (2010)
- Το στίγμα της εποχής μας (2010)
- Δεύτερη γέννα (2009)
- Παλίμψηστο Καβάλας (2009)
- Χάρτες (2007)
- Η Αθήνα τη νύχτα (2006)
- Αλούζα: χίλιοι και ένας εραστές (2005)
- Ονείρου Οδύσσεια (2004)
- Έξω απ' το σώμα (2003)
- Κρυμμένοι άνθρωποι (2002)
- Μια πόλη, ένας συγγραφέας (2001)
- Το παρτάλι (2001)
- Τα νερά της Χερσονήσου (1998)
- Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο (1997)
- Ο χορευτής στον ελαιώνα (1996)
- Ο αρχαίος φαλλός (1995)
- Ο ναύτης (1993)