Το Κουίντιτς ανά τους αιώνες
Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού προήλθε η χρυσή μπάλα Σνιτς ή γιατί οι Περιπατητές του Γουίγκταουν κεντούν μπαλτάδες στους μανδύες τους, πρέπει να διαβάσετε το "Κουίντιτς ανά τους αιώνες".
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Comic Relief, και θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν και να αλλάξουν τις ζωές πολλών φτωχών παιδιών - ένα έργο που είναι ακόμη πιο σπουδαίο και καταπληκτικό από το ρεκόρ του Ρόντερικ Πλάμπτον, ο οποίος το 1921 έπιασε τη Σνιτς σε τριάμισι δευτερόλεπτα.
"Όποιος παίζει ή παρακολουθεί τακτικά Κουίντιτς θα απολαύσει σίγουρα το βιβλίο του κυρίου Γουίσπ".
Άλμπους Ντάμπλντορ

Detienne, Marcel, 1935-2019
O Marcel Detienne (11 Οκτωβρίου 1935 - 21 Μαρτίου 2019) ήταν Βέλγος ιστορικός. Από το 1992 αποτελούσε μέλος του John Hopkins University και κατείχε σε αυτό την τιμητική θέση ως Basil L. Gildersleeve Professor of Classics. Υπήρξε επίσης ένας από τους ιδρυτές του Κέντρου Συγκριτικών Ερευνών των Αρχαίων Κοινωνιών στο Παρίσι και δίδαξε μέχρι το 1998 ως διευθυντής των σχετικών σπουδών στην Ecole Pratique des Hautes Etudes. Είχε δημοσιεύσει πληθώρα έργων που αναφέρονται στην Ελληνική Μυθολογία και Θρησκεία, στην κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της Αρχαϊκής και Κλασικής Ελλάδας, καθώς και σε ανθρωπολογικές και συγκριτικές προσεγγίσεις του Κλασικού Πολιτισμού.
Έχει γράψει, μεταξύ άλλων: "Les maitres de verite dans la Grece archaique", 1967 ("Οι κύριοι της αλήθειας στην αρχαϊκή Ελλάδα", Πατάκης 2001), "Dionysos mis a mort" (1977), "L’invention de la mythologie", 1981 ("Η Γένεση της Μυθολογίας", Σμίλη), "Dionysos a ciel ouvert", 1986 ("Ο Διόνυσος κάτω από τ’ αστέρια", Αλεξάνδρεια), "L’ecriture d’ Orphee" (1989), "Apollon: le couteau a la main" (1998), "Comparer l’incomparable: pour un comparatisme constructif entre historiens et anthropologues" (2000). Έχει γράψει επίσης σε συνεργασία με τον Jean-Pierre Vernant το "La cuisine du sacrifice en pays grec" (1979) και το "Les ruses de l’intelligence. La metis des Grecs" ("Μήτις, Η πολύτροπη νόηση στην αρχαία Ελλάδα", Ζαχαρόπουλος) και σε συνεργασία με την Giulia Sissa το "La vie quotidienne des dieux grecs", 1989 ("H καθημερινή ζωή των θεών στην αρχαία Ελλάδα", Παπαδήμας).