Το κορίτσι που επιμένει

Ένα κορίτσι κι ένα αγόρι μεγαλώνουν μαζί, αγαπιούνται και παντρεύονται. Όμως, πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο το κορίτσι μας θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρίφωνο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν βγει τελικά νικήτρια στη μεγάλη αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα.
Ένα παραμύθι με κεντρική ηρωίδα ένα θαρραλέο κορίτσι που παίρνει την τύχη του στα χέρια του και επιμένει μέχρι την τελική λύση που θα είναι δίκαιη για όλους.
Τίτλος βιβλίου: | Το κορίτσι που επιμένει | ||
---|---|---|---|
Περιέχει: | CD σε μουσική σύνθεση Διονύση Μπάστα. | ||
Εκδότης: | Σοκόλη | ||
Συντελεστές βιβλίου: | Τσαρδάκας Τηλέμαχος (Συγγραφέας) | ||
ISBN: | 9786185139759 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
Σειρά εκδότη: | Παιδικό Θέατρο | Σελίδες: | 64 |
Στοιχεία έκδοσης: | Οκτώβριος 2017 | Διαστάσεις: | 21x17 |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Μουσική - Θέατρο - Τραγούδια - Ανέκδοτα |
Τσαρδάκας Τηλέμαχος
O Τηλέμαχος Τσαρδάκας σπούδασε Νομικά και Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην «Πολιτική, Ασφάλεια και Ολοκλήρωση στα Βαλκάνια» στο UCL του Λονδίνου και στο «Πολιτιστικό Management» στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές: Αιμοσφαίριο του ουρανού (Αχαϊκές Εκδόσεις, 1998), Μικρές μπαλάντες γι’ απόψε (Λιβάνης, 2003), Το σκοτεινό αγγελάκι και το δέντρο (Γαβριηλίδης, 2007), Σονέτα για τα χείλη σου (Anima Libri, 2014) καθώς και το μακροσκελές ποίημα Μικρή Πατρινή Σερενάτα («Το Δόντι», 2015). Επίσης, τα θεατρικά έργα: Δεν είναι αλήθεια («Κήπος με τις Λέξεις», 2009 – μαζί με συγγραφική ομάδα), Το σκυλί του Ωρίωνα («Χαραμάδα», 2011), Το κορίτσι που επιμένει (Σοκόλη, 2017) και Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια (Σοκόλη, 2018). Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε 11 γλώσσες. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 20 έργα στο θέατρο. Διευθύνει το Θέατρο act στην Πάτρα, όπου ζει, αλλά περνά μεγάλα διαστήματα και στην παραλία της Αγιάς Φωτιάς στη Χίο.