9 ήρωες 8 ιστορίες
Τίποτα από όσα περιγράφονται σε αυτές τις ιστορίες δεν υπάρχει. Κανένας ήρωας, κανένας Ρομπέρτο μπάρμαν, κανένας κύριος υπουργός και κανένας ψάλτης που τον λένε Χαραλάμπη. Ούτε βέβαια η Ζωή και σίγουρα ο κύριος Ος και σε καμία περίπτωση η διπολική δημοσιογράφος Νάγια. Ο Σάκης ο ξινός δεν θα εξαπέλυε ποτέ την μιζέρια του δημοσίως και η Καταρίνα δεν θα σπαταλούσε ούτε δευτερόλεπτο από τα δεκαεννιά της χρόνια για τον Αμερικάνο που θρηνούσε τον χαμένο του γιο στο World Trade Center.
Ή μήπως δεν είναι καθόλου έτσι; Μήπως αυτές οι ιστορίες υπήρχαν στην ατομική μνήμη των 8 που τις έγραψαν; Μήπως αυτό το συλλογικό έργο -παιχνίδι δημιουργικής γραφής- τοποθετείται ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό; Μήπως υπάρχουν τελικά "9 ήρωες - 8 ιστορίες";
Τίτλος βιβλίου: | 9 ήρωες 8 ιστορίες |
---|
Εκδότης: | Εύμαρος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Συλλογικό έργο (Συγγραφέας) Πλιάγκος, Γιάννης (Συγγραφέας) Τσουκάτος, Γιάννης (Συγγραφέας) Ιορδάνου, Κατερίνα (Συγγραφέας) Ταμβάκη, Ειρήνη (Συγγραφέας) Σαμαρά Βικτώρια (Συγγραφέας) Μαραγκουδάκη, Μαρία Ε. (Συγγραφέας) Μαγγανάς, Βαγγέλης (Συγγραφέας) Στελλάκου, Βίλλη (Συγγραφέας) Αβέρωφ - Ιωάννου, Τατιάνα (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9786185162245 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιούνιος 2018 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία |

Κλάψης, Αντώνης
Ο Αντώνης Κλάψης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποίησε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και τις διπλωματικές σπουδές. Το 2006 αναγορεύτηκε διδάκτωρ διπλωματικής ιστορίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει νεότερη ελληνική ιστορία στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία, με έμφαση στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής την περίοδο του Μεσοπολέμου.