Συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου
Το βιβλίο αυτό, καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, όσον αφορά στα θέματα των σύγχρονων ραντάρ και του ηλεκτρονικού πολέμου, συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη. Κατ' αυτό τον τρόπο, δίδεται η δυνατότητα στους ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς και τηλεπικοινωνιακούς μηχανικούς, να ενημερωθούν για ένα σημαντικό τομέα εφαρμογών της τεχνολογίας. Επίσης, το βιβλίο αποτελεί βοήθημα και για τους φοιτητές των πολυτεχνειακών σχολών και τους σπουδαστές των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, με κεντρικούς μαθησιακούς στόχους:
- Την κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας, των χαρακτηριστικών και παραμέτρων, αλλά και των δυνατοτήτων και περιορισμών των διαφόρων τύπων ραντάρ (παλμικά, CW,παλμικά Doppler, κτλ), όπως επίσης και κάποιων εξειδικευμένων υλοποιήσεων (SAR,OTH, UWB, MMW, κτλ).
- Την κατανόηση των βασικών τεχνικών ηλεκτρονικού πολέμου (ηλεκτρονικών αντιμέτρων και αντι-αντιμέτρων), τόσο στα συστήματα ραντάρ όσο και στις επικοινωνίες.
- Την εκτίμηση των πιθανών μελλοντικών εξελίξεων της εμπλεκόμενης τεχνολογίας.

Λέντζης, Δημήτρης
Ο Δημήτρης Δημοσθένους Λέντζης γεννήθηκε στην Καβάλα, εργάστηκε σε διάφορα επαγγέλματα (πλασιέ πόρτα-πόρτα, υπάλληλος μεταλλουργίας, στην Ολυμπιακή Αεροπορία για πολύ καιρό, ιδιοκτήτης cafe-bar, εκδότης εβδομαδιαίας εφημερίδας από το 1988 μέχρι σήμερα), έγραψε βιβλία ποίησης ("Μέσα στην πόλη", "Ζωή μαρτύρων τριάκοντα", "Σημειώσεις για την Άννα που ζούσε στο Elsinore", "Λόγος ζωγραφισμένος δια χειρός"), και ένα θεατρικοποιημένο διήγημα για 5 αναγνώστες: "Πυροτεχνήματα: ήχοι και εικόνες μέσα στο παλιό κάστρο".