Παιδί και εικόνα
Στο βιβλίο "Παιδί και εικόνα: Σχεδίαση και κατανόηση", ο Richard P. Jolley, μέσα από μία κριτική επισκόπηση παλαιότερων και σύγχρονων μελετών, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα: Ποια είναι η πορεία ανάπτυξης των αναπαραστατικών και εκφραστικών σχεδίων σε τυπικούς και μη τυπικούς πληθυσμούς; Ποια είναι η σχέση μεταξύ της ικανότητας των παιδιών να κατανοούν και να δημιουργούν εικόνες; Μπορούν τα παιδικά σχέδια να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σ’ ένα κλινικό ή δικανικό πλαίσιο; Ποιος ο ρόλος του πολιτισμικού πλαισίου και της εκπαίδευσης στη σχεδιαστική ανάπτυξη των παιδιών;
Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες, γονείς, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς και επιχειρεί να αναδείξει την έρευνα για το παιδικό σχέδιο ως μια κυρίαρχη τάση των μελετών ανάπτυξης του παιδιού.

Lawrence, David Herbert, 1885-1930
Ο Ντέιβιντ Χέρμπερτ Λόρενς γεννήθηκε στο Ίστγουντ του Νότινγκχαμσαϊρ το 1885. Δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1911. Πολυταξιδεμένος, έζησε στην Ιταλία (Φλωρεντία), την Αυστραλία και την Κεντρική Αμερική, για να εγκατασταθεί τελικά στη Γαλλία. Τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του είναι: "Το άσπρο παγόνι" (1911), "Γιοι και εραστές" (1913), "Ερωτευμένες γυναίκες" (1921), "Το φτερωτό φίδι" (1926) και "Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι" (1928). Το τελευταίο προκάλεσε σκάνδαλο και η κυκλοφορία του απαγορεύτηκε για πολλά χρόνια στην Αγγλία και στις Η.Π.Α. Την ίδια τύχη είχε και το "Ουράνιο τόξο" (1915). Η καταγγελία του βιομηχανικού πολιτισμού και των πουριτανικών ηθών της εποχής του, προκάλεσε στον Ντ. Χ. Λόρενς προβλήματα και αντιδικίες με τη λογοκρισία και το λογοτεχνικό κατεστημένο αλλά δεν εμπόδισε το έργο του να πάρει μια θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία. Σήμερα, θεωρείται κλασικός συγγραφέας, ενώ οι καινούργιες ερμηνείες των γραπτών του διαδέχονται η μία την άλλη. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλληλογραφία του δημοσιεύτηκε το 1932 με επιμέλεια του Άλντους Χάξλεϊ. Πέθανε στην Προβηγκία το 1930.