Παρεμβάσεις εντός κρίσης
Στο πιο πρόσφατο βιβλίο του, υπό τον τίτλο Παρεμβάσεις εντός κρίσης, των εκδόσεων Ινφογνώμων, ο Γιώργος Δουδούμης έχει συμπεριλάβει κατά χρονολογική σειρά επιλεγμένα άρθρα του, που δημοσιεύθηκαν στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2018, τα περισσότερα των οποίων δημοσιεύθηκαν στις ηλεκτρονικές εφημερίδες Pontos News και Ελεύθερη Ζώνη και είχαν πολύ θετική απήχηση στους αναγνώστες τους.
Πρόκειται για παρεμβάσεις σε θέματα που πρωτίστως απασχόλησαν τη δημόσια ζωή της χώρας από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι και την έξοδό της από το τελευταίο μνημόνιο. Συνεπώς, τα κείμενα αφορούν κυρίως τα ποικίλα οικονομικά προβλήματα, η αντιμετώπιση των οποίων υπήρξε προτεραιότητα των διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένου του διλήμματος "ευρώ ή δραχμή", το οποίο δίχασε τόσο τον πολιτικό κόσμο όσο και την ελληνική κοινωνία που λόγω της φτωχοποίησης αναζητούσε τη λύτρωση μέσα από μια νέα νομισματική πολιτική της χώρας.
Σημαντικό μέρος των παρεμβάσεων του συγγραφέα αποτελούν επίσης τα κοινωνικά προβλήματα που προέκυψαν ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και τα οποία δυστυχώς σπρώχτηκαν στο περιθώριο, όπως π.χ. η δυσοσμία του Δημοσίου, η έλλειψη επενδύσεων στον τομέα της παιδείας αλλά και η αποδυνάμωση της εθνικής άμυνας της χώρας. Καίριες αναφορές γίνονται επίσης στην έλλειψη αλληλεγγύης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες της οποίας ουσιαστικά αντιμετώπισαν την Ελλάδα ως μια τρίτη χώρα και όχι ως χώρα-εταίρο.
Τέλος, μέρος του βιβλίου αναφέρεται στις κατά καιρούς κρίσεις στα εθνικά μας θέματα, όπως το Κυπριακό,

Κωσταβάρας, Θανάσης Κ.
Θανάσης Κωσταβάρας (1927 - 2007). Ο ποιητής της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς Θανάσης Κωσταβάρας γεννήθηκε στην Ανακασιά του Βόλου, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά χρόνια. Σε ηλικία δεκαπέντε χρόνων, ως Επονίτης, προσχωρεί στον ΕΛΑΣ. Το 1944 τραυματίζεται σε μάχη με τους Γερμανούς. Με το τέλος του πολέμου έρχεται στην Αθήνα και γράφεται στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1946. Το Νοέμβριο του 1948 εκτοπίζεται στη Μακρόνησο, όπου παρέμεινε τέσσερα χρόνια. Με την απόλυσή του ολοκληρώνει τις σπουδές του και ξεκινά να εργάζεται ως οδοντίατρος. Στο χώρο της λογοτεχνίας παρουσιάστηκε το 1956 με την έκδοση της ποιητικής συλλογής "Αναζήτηση". Έγραψε συνολικά είκοσι ποιητικές συλλογές ("Αναβίωση", 1957, "Έξοδος", 1957, "Κοντσέρτο για κυκλάμινα και ορχήστρα ωρών", 1958, "Ρωμαίικη σουίτα", 1959, "Ο γυρισμός", 1963, "Κατάθεση", 1965, "Συμπληρώματα", 1970, "Ο μουγγός τραγουδιστής", "Ιστορήματα", 1985, "Τα ερωτικά", "Ο φόβος του ακροβάτη", 1989, "Κήποι στον παράδεισο", 1990, "Στο βάθος του χρώματος", 1993, "Το ημερολόγιο της αυριανής εξορίας", 1995, "Η μακρινή άγνωστη χώρα", 1999, "Οι μεταμορφώσεις των κήπων", 2003, μεταξύ άλλων), με τελευταία την εκτός εμπορίου αφιερωμένη στην απώλεια της γυναίκας του, δοκιμιογράφου Αγγελικής Κωσταβάρα, με την οποία είχε αποκτήσει έναν γιο. Έγραψε επίσης δοκίμια, διηγήματα (τις συλλογές "Το ρήγμα", 1966 και "Ο λάκκος", 1972), θεατρικά έργα ("Το Φαγκότο ή Το τραγικό τέλος του Νικηφόρου Φωκά" και "Η ηρωική ζωή του Π. Ν. Πάστη"), που ανέβηκαν από τη "Δωδεκάτη Αυλαία" (1960) και το "Θέατρο Τέχνης" την περίοδο 1977-78, ενώ "Τα ιερά και τα όσια" παρουσιάστηκαν το Νοέμβριο του 1983 από την ΕΤ1. Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Μανδραγόρας". Αφιερώματα για το έργο του έγιναν από τα περιοδικά "Ελί-τροχος", (τχ. 3, 2001), "Μανδραγόρας", (τχ. 25, Ιούλιος 2001), "Θέματα Λογοτεχνίας", κ. ά. Έργα του μεταφράστηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, πολωνικά και γερμανικά. Πέθανε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 2007. Για περισσότερα βιογραφικά στοιχεία του Θανάση Κωσταβάρα βλ. Αργυρίου Αλεξ., "Θανάσης Κωσταβάρας", στο "Η πρώτη μεταπολεμική γενιά", Αθήνα: Σοκόλης, 1982 (στη σειρά "Η Ελληνική ποίηση. Ανθολογία - Γραμματολογία") και Κοτσέτσου Λούλα, "Κωσταβάρας Θανάσης", στη "Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας", τ. 9, Αθήνα: Χάρη Πάτση, χ.χ.
(Πηγή: Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών, Ε.ΚΕ.ΒΙ. και poeticanet.com)