Η διαχρονική θεραπευτική στα πλαίσια της "Νέας Ιατρικής"
Αυτό το βιβλίο αναφέρεται στη "Νέα Ιατρική", η οποία ξεκίνησε στη Γερμανία με τον γιατρό καρκινολόγο Geerd Hamer και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου.
Στα πλαίσια αυτού του συγγράμματος αναφέρονται τα αξιώματα, στα οποία βασίζεται η "Νέα Ιατρική", οι απόψεις που έχει για τη σχέση ιατρού και ασθενή, η αντίληψή της για την ασθένεια, η οποία είναι διαφοροποιημένη από αυτήν της κλασικής ιατρικής, και γενικά οι απόψεις της για τη σύνδεση πνεύματος (εγκεφάλου), σώματος και ψυχής.
Η "Νέα Ιατρική" είναι ένα ολιστικό σύστημα διότι θεωρεί τον άνθρωπο ως μία ολότητα αποτελούμενη από σώμα, ψυχή και πνεύμα, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άμεσα. Έτσι κάθε αρνητικό ψυχικό γεγονός καταγράφεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου, το οποίο καθορίζει ποιο σημείο του σώματος θα ασθενήσει διότι εκεί, στο σωματικό επίπεδο, θα εκδηλωθεί το ψυχικό συμβάν.
Επίσης, η "Νέα Ιατρική" μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες συμβολικές μορφές (σύμβολα), όπως και με μερικά μαντικά συστήματα και διάφορα ενεργειακά μέτρα προστασίας, τα οποία, σε συνδυασμό με την κατανόηση της λειτουργίας της "Νέας Ιατρικής", μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά μέσα βοήθειας στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών.
Η "Νέα Ιατρική" μπορεί να συσχετιστεί και να συνδυαστεί με όλα τα ανωτέρω, εάν και εφόσον ο θεραπευτής ιατρός μπορεί να ασχολείται και με τον εσωτερισμό, οπότε θα μπορεί να δρα τόσο στο φυσικό πεδίο όσο και στα πεδία που είναι υπεράνω του επιστητού για να βοηθήσει με αναίμακτο τρόπο τον ασθενή που επιθυμεί να καταπολεμήσει την ασθένεια που τον καταβάλει.

Μωραΐτης, Κάρολος Ε.
Ο Μωραΐτης Κάρολος, κερκυραϊκής καταγωγής, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1956 στη Φρεαττύδα του Πειραιά. Τελείωσε το παλιό εξατάξιο γυμνάσιο του Κορυδαλλού (1967-1974) και στη συνέχεια παρακολούθησε επί τριετία μαθήματα λογοτεχνίας στο Κέντρο Σπουδών Δολιανίτη. Το 1979 ενεγράφη στη δημοσιογραφική σχολή Όμηρος από την οποίαν αποφοίτησε το 1981. Τον ίδιο χρόνο πέρασε στο δημοσιογραφικό χώρο και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ρεπόρτερ στην ημερησία απογευματινή εφημερίδα "Η Βραδυνή". Μετά την αναστολή εκδόσεως του εν λόγω εντύπου (4 Απριλίου 1989) προσελήφθη στην ΕΡΤ, στην οποίαν εργάστηκε διαδοχικά στο Ε΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (γνωστό και ως Φωνή της Ελλάδος), στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων (Τμήμα Τύπου) και στη Διεύθυνση Μουσείου Αρχείου, στην οποίαν εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα. Για ένα διάστημα (1996-1997) υπήρξε συντάκτης ύλης στη μηνιαία εφημερίδα Ελληνική Γνώμη, που εκδιδόταν στην Αθήνα και απευθυνόταν στους ανά τον κόσμο ομογενείς. Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ασχολείται και με τη συγγραφή βιβλίων. Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα ένδεκα έργα με περιεχόμενο κυρίως ιστορικό, δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό, έχει αποσπάσει δε τρεις τιμητικές διακρίσεις για τα έργα του Μεγάλη Ανθολογία Ελληνικού Σονέττου. Από την παλιότερη ελληνική και κυπριακή ποίηση μέχρι σήμερα, Σπύρος Λούης: Ένας θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων 1896-1996 και Εις Έλλην. Ταξίδι στον ωκεανό του κόσμου (μυθιστορηματική βιογραφία του διάσημου Έλληνα εξερευνητή και ιατροφιλόσοφου από τη Βυτίνα της Αρκαδίας Παναγιώτη Ποταγού). Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) και της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας (Ε.Γ.Ε.).