ΣχεδιΆσματα
Με το αρχέγονο στοιχείο της αγριότητας, ως εσωτερική σχέση ψυχικών ποιοτήτων η Χρύσα Βλάχου
προσεγγίζει τη δυνατότητα συνάντησής μας με ήχους και σχεδιάσματα ως κραυγές και σιωπές σημείων.
Είναι ένα παιχνίδι με τη στιγμή και τη διάρκεια, με τον ελιγμό και την ευθύτητα, στις ρίζες της οποίας γεννιέται μια βαθιά απόκλιση.
Το ποίημα με τίτλο "Συλλογική απάθεια" προάγει μια αντίδραση στη βία μέσω της ενσωμάτωσης
αλλότριων μορφών, ο "Αλυσιτελής πόθος" απαντά στη θνητότητα, "Το ταξίδι της λέξης" επισκοπεί το
νόημα της σάρκας, "ο Ξένος" αυτονομείται και εισέρχεται σε χώρο όπου οι άνθρωποι πασχίζουν να
συναρθρωθούν, να βρουν τη σχέση με το σώμα τους. Δεν είναι η δύναμη της αντανάκλασης που φωτίζει τα πρόσωπά τους αλλά η δύναμη της ετερογενούς διάλυσης, της ασάφειας ή της απάθειας στην οποία έχουν περιέλθει.
"και μόνο όταν αγαπηθούν τα ρούχα μας, θα πάψεις να μπερδεύεσαι στου Ιππόλυτου την πείνα."
Άγγελος Γαβρής, Φιλόλογος
Τίτλος βιβλίου: | ΣχεδιΆσματα |
---|
Εκδότης: | Θερμαϊκός |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Βλάχου Χρύσα (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789609547789 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Νοέμβριος 2019 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση |

Δεσύλλας, Χρήστος
O Xρήστος Δεσύλλας γεννήθηκε στην Πάτρα και έζησε τα εφηβικά του χρόνια εκεί. Το 1970 παίρνει υποτροφία για να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου τελειώνει και τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως χημικός. Ασχολείται με την έρευνα, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει σε δύο πανεπιστήμια. Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από παραμονή ενός έτους στην Ολλανδία, όπου εξειδικεύτηκε στον τομέα των τροφίμων, και αναλαμβάνει τη διεύθυνση βιομηχανίας βρεφικών τροφών. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες για επιστημονικά θέματα, καθώς και για θέματα σχετικά με τα τρόφιμα. Του αρέσουν τα ταξίδια και οι καλές τέχνες. «Χωρίς αυτά» λέει «δεν μπορούμε να είμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι». Από το 1988 ξεκίνησε τη συγγραφική δουλειά του. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα και παιδικά.