Ένοχες σιωπές
Γυναίκες που υποφέρουν… Γυναίκες που σιωπούν. Η Άννα, έγκυος στο πρώτο της παιδί, υπομένει αγόγγυστα
τη σωματική βία που υφίσταται από το σύζυγό της. Η Λίτσα, μητέρα τριών παιδιών, που καταπιέζεται, επίσης,
από έναν φαλλικό σύζυγο, διοχετεύει τη δική της επιθυμία για σπουδές στη μικρή, αντιδραστική αδερφή της.
Αντίθετα, η Φανή βρίσκει λάθος τρόπο για να αντισταθμίσει την έλλειψη ελευθερίας. Προδίδει την οικογένειά της. Μέσα σ’ όλα αυτά, ένας φόνος συνταράσσει την κλειστή κοινωνία. Όταν η Αντιγόνη καταφθάνει στο χωριό ως φιλόλογος, πυροδοτεί με την παρουσία της μια σειρά ανακατατάξεων και γίνεται άθελά της η πέτρα του σκανδάλου. Δίπλα της, σε κάθε βήμα, ο γοητευτικός διευθυντής της, κύριος Χρήστος, ο οποίος, πότε την επαινεί και πότε την επικρίνει, καθώς η σχέση τους ταλαντεύεται διαρκώς εξαιτίας της έντονης αντιπαράθεσής τους.
Ένα βιβλίο που ψυχογραφεί σε βάθος ευαίσθητες, αβοήθητες υπάρξεις και θίγει το ευαίσθητο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας εξαίροντας τη σημασία του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας του ατόμου.

Μήττα, Δήμητρα
Η Δήμητρα Μήττα γεννήθηκε στη Βέροια το 1959. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., όπου έκανε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές και έρευνα στο ίδιο Πανεπιστήμιο σε θέματα Φιλοσοφίας της Μυθολογίας. Είναι καθηγήτρια φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) και διδάσκει Ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου και Δραματολογία σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1989. Έχει συνεργαστεί με τα λογοτεχνικά περιοδικά "Παραφυάδα", "Τραμ", "Πόρφυρας", "Φηγός", "Ρεύματα", "Πάροδος", ενώ μελέτες σχετικά με ζητήματα Μυθολογίας έχει δημοσιεύσει σε πρακτικά συνεδρίων, συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά. Βιβλιοκρισίες, σχόλια και λογοτεχνική κριτική δημοσιεύει σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.