Μυστηριακή αριθμοσοφία
Στον ευρύ διάλογο του ανθρώπου με το Σύμπαν η Αριθμοσοφία είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας. Αναζητά την Αλήθεια, δηλαδή τον τρόπο ενέργειας του Πρώτου Νου, της Oυσίας, προκειμένου να φέρει από το χάος και την ανυπαρξία, την τάξη και την αρμονία, κοσμώντας με κάλλος τους μορφοποιημένους κόσμους. Ο αριθμός που εκφράζει μία συγκεκριμένη εξωτερική ποσότητα στο πεδίο της Αριθμητικής, διαθέτει ταυτόχρονα και μία αφηρημένη εσωτερική έννοια στην Αποκρυφολογία. Η αποκάλυψη αυτής αποβλέπει στη βαθιά γνώση του θεϊκού, του νοητού και του υλικού κόσμου.
Στο παρόν σύγγραμμα η Μυστηριακή μελέτη των αριθμών αρχίζει με το Ένα, το Αυθύπαρκτο Αρχικό Αίτιο και ολοκληρώνει τον αναμορφωτικό κύκλο με το μηδέν, το «μη είναι» την εκπόρευση της νέας φιλοσοφικής θεωρίας της φυσικής.
Ο μαθηματικός αριθμός των Πυθαγορείων, ο ιδεατός του Πλάτωνα και ο ειδητικός του Αριστοτέλη ως σημεία, φωνή και λόγος της διανόησης δομούν τον σύγχρονο μαθηματικό λόγο, που ως επιστημονικός λογισμός αποτελεί ένα μέσο γνώσης μαζί με τη διαίσθηση, την ενόραση και τη θρησκευτική πίστη. Η αρμονική συνύπαρξη αυτών θυμίζει την πυθαγόρεια πρωτοτυπία της διασύνδεσης ανάμεσα σε επιστήμη, τέχνη και θρησκεία.

Ραφαηλίδης, Βασίλης, 1934-2000
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης γεννήθηκε το 1934 στα Σέρβια της Κοζάνης και πέθανε στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη του 2000. Το 1953 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο και δούλεψε σαν βοηθός του Ν. Κούνδουρου και του Ρ. Μανθούλη. Το 1964-65 βρέθηκε στην Αλγερία κοντά στον Μιχάλη Ράπτη. Έγινε επαγγελματίας κινηματογραφικός κριτικός στη "Δημοκρατική Αλλαγή" (1965). Συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα των περιοδικών "Ελληνικός Κινηματογράφος" (1966) και "Σύγχρονος Κινηματογράφος" (1968). Εργάστηκε σαν κινηματογραφικός κριτικός και ρεπόρτερ στο "Βήμα" (1974-1983) και στο "Έθνος" (1983-1998) σαν κινηματογραφικός κριτικός, σχολιογράφος και επιφυλλιδογράφος. Επιφυλλίδες ήταν και οι τελευταίες του δημοσιεύσεις στην "Ελευθεροτυπία".