Ο δρόμος του κεραυνού

Ένα ζεν αστείο για τον χρόνο
Εκδότης:
Αίολος
Έτος:
2021
ISBN:
9789605213176
Σελίδες:
176
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο δρόμος του κεραυνού
Τιμή εκδότη:€13,46
Η τιμή μας: €12,11
Ο δρόμος του κεραυνού
Αν και με τον χρόνο καλό είναι να μην κάνει πλάκα κανείς, συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο, και η διαπίστωση είναι πάντα πικρή, σαν σε φιλμ νουάρ. Είναι, λοιπόν, ο Δρόμος του Κεραυνού ένα ζεν νουάρ μυθιστόρημα για τον χρόνο; Μάλλον για τον χρονισμό καλύτερα. Ο κεντρικός ήρωας γυρεύει το ντίνλο, εκείνο το θαυματουργό σωματίδιο που ορίζει τη σωστή στιγμή για να κάνει κάποιος αυτό που θέλει. Και όταν το βρίσκει, συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν ήξερε τι ήθελε.

Τέλος πάντων, θα είναι πάντα περίπλοκη η σχέση του τι θέλει ένας άνθρωπος με το πότε το θέλει, και από κάτι τέτοια γεννήθηκε και η λογοτεχνία, για να τακτοποιεί αυτά τα πράγματα. Με σχετική επιτυχία… Έτσι γεννήθηκε και Ο Δρόμος του Κεραυνού. Κάποιοι σπινθήρες, κάποια τρελαμένα αμπέρ από τη ρήξη του συνεχούς ρεύματος πέρα εκεί, στο βάθος αυτού του δρόμου, ενίοτε μπορεί και να μας πετυχαίνουν.
Τίτλος βιβλίου:Ο δρόμος του κεραυνού
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα ζεν αστείο για τον χρόνο
Εκδότης:Αίολος
Συντελεστές βιβλίου:Κατσικονούρης Βασίλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789605213176
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2021, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία

Κατσικονούρης Βασίλης

Κατσικονούρης Βασίλης
Ο Βασίλης Κατσικονούρης γεννήθηκε το 1960 στο Κιλκίς. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα Το Γάλα, Καλιφόρνια Ντρίμιν, Το Μπουφάν Της Χάρλεϋ, Ο Μάκης, Οι Αγνοούμενοι, Καγκουρό κ.ά. τα οποία έχουν παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Δημήτρης Χόρν, Στοά, Θ. Μεταξουργείο, Ελληνικός Κόσμος, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ. α, στην Κύπρο (ΘΟΚ, Θέατρο Διόνυσος, ΕΘΑΛ, κ. ά.) καθώς και στην Πολωνία, στη Σερβία και στη Γερμανία. Το 2011, το έργο του Το Γάλα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σενάριο του ίδιου. Έχει τιμηθεί με κρατικά βραβεία θεατρικού έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού, με βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και με βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σκηνοθεσία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής της Αγγλικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. (Πηγή: " Εκδόσεις Αίολος", 2021)

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες