Η Μυρτώ και η Σμύρνη των θαυμάτων
«Αυτό το καλοκαίρι θα περάσω ζάχαρη!»
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το 1921, η Χιωτοπούλα Μυρτώ ετοιμάζεται να επισκεφτεί τους συγγενείς της στη γειτονική Σμύρνη για να περάσει το καλοκαίρι μαζί τους. Οι διακοπές στη «Σμύρνη των θαυμάτων» είναι πάντα μαγικές και επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Αλίμονο, κάπου μακριά ηχούν τα τύμπανα του πολέμου... Όμως, τι κι αν τα σύννεφα πάνω από τη Μικρά Ασία πυκνώνουν; Οι κάτοικοι του «Παρισιού της Ανατολής» απολαμβάνουν τις χάρες της πιο θαυμαστής πόλης.
Ένα βιβλίο για τη ζωή στη Σμύρνη στις αρχές του 20ού αιώνα, και τις αναπάντεχες και ξεχωριστές ομορφιές μιας από τις πιο ξακουστές πόλεις του ελληνισμού.
Τίτλος βιβλίου: | Η Μυρτώ και η Σμύρνη των θαυμάτων |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Πατάκη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Μαρκάκη, Βασιλική (Συγγραφέας) Ζαμπακίδης Ζήνωνας (Συγγραφέας) Τζώρτζη, Άννα (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789601696737 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιανουάριος 2022 | Διαστάσεις: | 29x22 |
---|
Ηλικίες: | 5+ | Σειρά βιβλίων: | |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 6+ |
Κλάδη - Ευσταθοπούλου, Μαριάνθη
Η Μαριάνθη Κλάδη - Ευσταθοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε, με υποτροφία του ΙΚΥ, πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. Το 1977 παρακολούθησε μαθήματα της Β΄ περιόδου της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης. Το 1993 αναγορεύτηκε, με άριστα, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Παν/μίου, με θέμα διδακτορικής διατριβής: "Η Αιγιαλίτιδα Ζώνη: Το νομικό καθεστώς και οι θεωρίες των ορίων", υπό την εποπτεία του καθηγητή Χρ. Ροζάκη.
Στο διάστημα της έρευνας για τη διδακτορία, παρακολούθησε μία σειρά σεμιναριακών μεταπτυχιακών μαθημάτων στο Νομικό Τμήμα του πανεπιστημίου Mottingham. Από το 1976 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο (Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, Διπλωματικό και Προξενικό Δίκαιο, Διεθνές Δίκαιο της Ανάπτυξης, Δίκαιο του Αέρα και του Διαστήματος), αρχικά ως επιστημονική βοηθός και από το 1998 ως λέκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει επίσης, στο Πολιτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996-1997).
Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις της σε ερευνητικά προγράμματα, συλλογικές έρευνες και συνέδρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρίες και ερευνητικά κέντρα. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες.