Γευστικές συνταγές με πατάτες
Η σειρά μαγειρικής με γενικό τίτλο "Νέες Συνταγές Μεσογειακής Διατροφής" είναι εμπνευσμένη από την κουζίνα των λαών της Μεσογείου, και ιδιαίτερα της Κρήτης, η οποία έγινε πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο, ύστερα από μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες, για τη συμβολή της στην υγεία και τη μακροζωία του ανθρώπου.
Το ελαιόλαδο, τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά, τα σιτηρά, τα δημητριακά και τα φρέσκα μυρωδικά, σε συνδυασμό με τον λιτό τρόπο μαγειρέματος, χωρίς περιττά ζωικά λίπη, βαριές σάλτσες και σος, αποτελούν τα συστατικά για πολλά γευστικά και θρεπτικά εδέσματα.
Ακολουθήστε τις συνταγές της σειράς "Νέες Συνταγές Μεσογειακής Διατροφής" και απολαύστε εύκολα, γευστικά και θρεπτικά πιάτα, που με μεράκι, φαντασία και δημιουργικότητα συνδυάζουν το άρωμα ενός καλομαγειρεμένου φαγητού με την υγιεινή διατροφή που προσφέρει η μεσογειακή κουζίνα.
Τίτλος βιβλίου: | Γευστικές συνταγές με πατάτες |
---|
Εκδότης: | Μαλλιάρης Παιδεία |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | García, Leonardo (Συγγραφέας) Μάργαρης, Γιάννης (Συγγραφέας) Εμμανουηλίδου, Κική (Επιμελητής)
|
ISBN: | 9789604573127 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Νέες Συνταγές Μεσογειακής Διατροφής | Σελίδες: | 63 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιανουάριος 2010 | Διαστάσεις: | 20x14 |
---|
Κατηγορίες: | Μαγειρική |

Ραφαηλίδης, Βασίλης, 1934-2000
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης γεννήθηκε το 1934 στα Σέρβια της Κοζάνης και πέθανε στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη του 2000. Το 1953 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο και δούλεψε σαν βοηθός του Ν. Κούνδουρου και του Ρ. Μανθούλη. Το 1964-65 βρέθηκε στην Αλγερία κοντά στον Μιχάλη Ράπτη. Έγινε επαγγελματίας κινηματογραφικός κριτικός στη "Δημοκρατική Αλλαγή" (1965). Συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα των περιοδικών "Ελληνικός Κινηματογράφος" (1966) και "Σύγχρονος Κινηματογράφος" (1968). Εργάστηκε σαν κινηματογραφικός κριτικός και ρεπόρτερ στο "Βήμα" (1974-1983) και στο "Έθνος" (1983-1998) σαν κινηματογραφικός κριτικός, σχολιογράφος και επιφυλλιδογράφος. Επιφυλλίδες ήταν και οι τελευταίες του δημοσιεύσεις στην "Ελευθεροτυπία".