Ο παππούς μου ο γίγαντας
Ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους με μεγάλη ιστορία απλωμένη στις σελίδες του αφού μπορεί αμέσως κανείς να καταλάβει ότι είναι ένα παραμύθι αφιερωμένο στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται όταν ο μικρός Μίκης το σκάει από το σπίτι του νυχτιάτικα αναζητώντας το δέντρο που φύτεψε με τα ίδια του τα χέρια ο παππούς του ο γίγαντας. Το δέντρο που κάτω από τον ίσκιο του ο παππούς
του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, το δέντρο που ένωσε δικούς και αγαπημένους, το δέντρο που έδωσε καρπούς που δεν θα μαραθούν ποτέ, καρπούς όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η αγάπη, η φιλία, η ειρήνη…
Ένας συνδυασμός του πραγματικού και του φανταστικού μέσα σε ένα βιβλίο που για μία ακόμη φορά μάς ενώνει γύρω από έναν Γίγαντα της Τέχνης, όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.
Γιατί, όπως έλεγε και ο ίδιος, τελικά πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σου απλώνουν το χέρι και θα τους απλώνεις κι εσύ το δικό σου για να ονειρεύεσαι μαζί τους μια πατρίδα ελεύθερη, έναν λαό ευτυχισμένο και μια κοινωνία δίκαιη.

Γεωργής, Γιώργος
Ο Γιώργος Γεωργής γεννήθηκε στο Παραλίμνι της Κύπρου το 1946 και αποφοίτησε από το γυμνάσιο Αρρένων της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Πτυχιούχος και διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρώτος γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων (ΠΟΦΝΕ). Δίδαξε σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Από το 1976 ως το 1982 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας και, στη συνέχεια, ανέλαβε Μορφωτικός Ακόλουθος της Κύπρου στην Ελλάδα, 1982-1994 και 1997-2000. Ιδρυτής και πρώτος διευθυντής του Σπιτιού της Κύπρου στην ελληνική πρωτεύουσα (1987-1994, 1997-2000). Από το 1994 μέχρι και το 1997, visiting research associate στο Κing's College του Λονδίνου και συνεργάτης ερευνητής στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Κύπρου. Αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ασχολείται συστηματικά με την Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία του Ελληνικού Κράτους, με την Ιστορία του κυπριακού εθνικού κινήματος, την Πολιτική Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας 1959-1974 και τον διπλωμάτη Σεφέρη. Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας και με εύφημη μνεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει 12 βιβλία και πολλά άρθρα σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά. Από το 2005 ώς το 2009 διετέλεσε Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, με παράλληλη διαπίστευση στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.