Ναμαστέ. Η ινδική τέχνη της ευτυχίας
Ο Έκτορ Γκαρθία (Κιράι) και ο Φρανσέσκ Μιράλλιες, οι συγγραφείς του βιβλίου-φαινόμενο «Ικιγκάι» στρέφουν το βλέμμα τους στην Ινδία, για να εξερευνήσουν τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και την πρακτική εφαρμογή της ευτυχίας υπό το πρίσμα της ινδικής πνευματικότητας και σοφίας.
Με αμεσότητα και απλότητα που γοητεύουν, εξερευνούν τον ατελείωτο πλούτο και τις βασικές έννοιες της ισχυρής αυτής παράδοσης, η οποία αντικατοπτρίζεται σε πρακτικές προτάσεις που θα φέρουν έμπνευση, ομορφιά και γαλήνη στην καθημερινότητά μας. Ναμαστέ ή H ψυχή μου χαιρετάει τη δική σου: με όχημα τον πανάρχαιο ινδουιστικό χαιρετισμό και βάση κάτι λιγότερο από είκοσι αρχές, μαθαίνουμε πώς μπορούμε να βιώσουμε την ιαματική δύναμη του μάντρα ΟΜ, να εξασκηθούμε στην αποδέσμευση για να ξεπεράσουμε το εγώ, να ρυθμίσουμε το κάρμα μας για να φέρουμε ευεργετικές αλλαγές στη ζωή μας, να ενισχύσουμε την υγεία μας μέσω της πρακτικής της αγιουρβέδα, να καταπολεμήσουμε το στρες και το άγχος με μασάζ κεφαλιού champissage, να βιώσουμε ιερές συναντήσεις μέσω της τάντρα...
Ένα βιβλίο γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις, που μας οδηγεί σε ένα φωτεινό μονοπάτι, μέσα από το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ατομικές και συλλογικές προκλήσεις του ταραγμένου κόσμου μας.
Παρμενίδης, Γιώργος
Ο Γιώργος Παρμενίδης είναι δρ. αρχιτέκτων μηχανικός, καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π., στον Τομέα Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην κατανόηση της διαδικασίας του σχεδιασμού, εφαρμόζει τη θεωρία και πρακτική σχεδιασμού του αντικειμένου καθημερινής χρήσης για μια εις βάθος προσέγγιση του φαινομένου. Κυριότερες μελέτες: "Ιδεολογία, τεχνική και οικονομικές διακυμάνσεις στην παραγωγή του βιομηχανικού αντικειμένου: Το κάθισμα στη δεκαετία 1920" (1983), "Η μορφή του σχεδιασμένου αντικειμένου. Το πρόβλημα της περιγραφής" (1989). Ακολουθούν επιστημονικές δημοσιεύσεις ερευνητικού έργου, άρθρα και ανακοινώσεις σε θέματα θεωρίας και μεθοδολογίας του σχεδιασμού, συμμετοχές σε εκθέσεις σχεδιασμού επίπλων και αντικειμένων, συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα με δημόσιους φορείς, διακρίσεις σε διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού αντικειμένων και εικονογράφησης βιβλίων. Εφαρμοσμένη επιστημονική δραστηριότητα: αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, σχεδιασμός εκθέσεων, σχεδιασμός επίπλων και αντικειμένων, σχεδιασμός βιομηχανικών προϊόντων.