Οικογένεια Πελτιέ
Το σαρωτικό έπος της πλούσιας επιφανούς οικογένειας Πελτιέ με φόντο το μεταπολεμικό Παρίσι, τη Βηρυτό και τη Σαϊγκόν – ένα μυθιστόρημα απληστίας, δολοφονίας και εκδίκησης.
Τρεις ερωτικές ιστορίες, ένας συναγερμός, μια παραστρατημένη έφηβη, ο Βούδας και ο Κομφούκιος, ένας φιλόδοξος δημοσιογράφος, ένας τραγικός θάνατος, ο γάτος Ζοζέφ, μια αφόρητη σύζυγος, μια βρόμικη υπόθεση διακίνησης, μια ινκόγκνιτο ηθοποιός, μια κάθοδος στην κόλαση, ένα ανεξήγητο δυστύχημα, η ταχυδρόμος στο Λαμπεργκέμ, λευκά είδη σε χαμηλές τιμές, η επιστροφή του παρελθόντος, ένα άρωμα εξωτισμού, ένα ξαφνικό και ακαταμάχητο πάθος.
Και κάποιοι φόνοι.
Τίτλος βιβλίου: | Οικογένεια Πελτιέ |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Τα ένδοξα χρόνια |
---|
Τίτλος πρωτότυπου: | Le grand monde |
---|
Εκδότης: | Μίνωας |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Lemaitre, Pierre (Συγγραφέας) Κορομηλά, Έφη (Μεταφραστής)
|
ISBN: | 9786180224887 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Οκτώβριος 2023 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία |

Κωνσταντίνου, Γιάννος
Ο Γιάννος Κωνσταντίνου γράφει για το κρασί εδώ και δεκατρία χρόνια. Ασχολείται με αυτό ακόμα περισσότερα. Έχει αρθρογραφήσει σε πολλά έντυπα στην Κύπρο και το εξωτερικό και έχει εκδώσει έξι βιβλία, τέσσερα στα ελληνικά και δύο στα αγγλικά. Το βιβλίο του "Τhe Cyprus Wine Guide" έχει διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό βιβλίων γεύσης "Gourmand World Cookbook Awards" ως ο καλύτερος οδηγός κρασιού στον κόσμο για το 2006. Το ίδιο βιβλίο έχει, επίσης, κερδίσει κι άλλα σημαντικά βραβεία, όπως Βραβείο Εκδοτικής Αρτιότητας 2009, που του απονεμήθηκε από τη Βιβλιογραφική Εταιρεία Κύπρου. Επίσης, το βιβλίο "Ανακαλύπτω το κρασί" ("Μεταίχμιο") έχει ψηφιστεί στα Gourmand International Awards ως το καλύτερο βιβλίο κρασιού στα ελληνικά για το 2009 και έχει περιληφθεί στα τέσσερα καλύτερα του κόσμου στην κατηγορία Wine Education.
Το "Ημερολόγιο 2011: Ανακαλύπτω το κρασί" ("Μεταίχμιο") περιλήφθηκε επίσης στα τρία καλύτερα βιβλία του κόσμου στην κατηγορία Best Drinks Education Book για το έτος 2010.