Η θεωρία (σχεδόν) των πάντων
ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ...
Ίσως κάπου εκεί έξω να βρίσκεται ο μαθηματικός τύπος για τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής σου… Μερικές φορές όμως αρκεί απλώς να εμπιστευτείς την καρδιά σου.
Ένα τρυφερό, ευφυές μυθιστόρημα για τις αδερφικές σχέσεις, για την αληθινή αγάπη και για το πώς οι απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής ακολουθούν τη δική τους λογική.
Γνωρίστε τη Μίμι και τον Αρτ Μπράδερτον. Δυο αδέρφια που μένουν μαζί απ’ όταν έχασαν τους γονείς τους. Ο Αρτ είναι μαθηματική ιδιοφυΐα και πιστεύει πως οι άνθρωποι –συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του– είναι ανίκανοι να πάρουν λογικές αποφάσεις όταν πρόκειται για την αγάπη. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν οι αλγόριθμοι. Η Μίμι, πάλι, πιστεύει πως τα μαθηματικά δεν είναι η απάντηση σε όλα και προτιμά να ακολουθεί την καρδιά της.
Όταν όμως η Μίμι αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να βρει την αδελφή ψυχή της, η επιμονή του Αρτ να ακολουθήσει ένα αυστηρό μαθηματικό σχέδιο μοιάζει λογική. Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που η Μίμι γνωρίζει τον Φρανκ: έναν ρομαντικό, αυθόρμητο και ονειροπόλο τύπο. Παρά τη φανερή έλξη που νιώθει η Μίμι για εκείνον, ο Αρτ διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Και τότε εκείνη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: Μπορεί να παραβλέψει τους νόμους των μαθηματικών και να εμπιστευτεί την καρδιά της;

Ρέππας, Μιχάλης
Ο Μιχάλης Ρέππας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουτράκι της Κορινθίας. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέατρο στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και για ένα χρόνο στη σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου.
Εργάζεται ως ηθοποιός και γνωρίζεται με τον Θανάση Παπαθανασίου το 1987. Από τότε συνεργάζονται γράφοντας και σκηνοθετώντας για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Κυριότερες δουλειές: Οι τρεις χάριτες και Το δις εξαμαρτείν για την τηλεόραση, το Safe Sex και Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο για το σινεμά. Έχουν γράψει τα θεατρικά έργα Ροζ μολότωφ, Μπαμπάδες με ρούμι, Βίρα τις άγκυρες, Ο Έβρος απέναντι, Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ, Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός. Έχουν επίσης κάνει πολλές μεταφράσεις και διασκευές για διάφορους αθηναϊκούς θιάσους.