Με το παράξενο όνομα Κοραμά
Όλα ξεκίνησαν μέσα στο μυαλό του συγγραφέα, όταν τρεις φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους απάγονται και κρατούνται αιχμάλωτοι μαζί με τη γυναίκα με το παράξενο όνομα Κοραμά. Μόνη τους ελπίδα να σωθούν, είναι να ανακαλύψουν τον κοινό τους παρονομαστή, που δεν ενώνει μόνο τις δικές τους ζωές, αλλά και του ψυχασθενούς απαγωγέα τους, που δείχνει έτοιμος να σκοτώσει για να φτάσει στην αλήθεια, και να αποκαλύψει μαζί και ένα πανάρχαιο και σκοτεινό μυστικό που κρατήθηκε κρυφό βαθιά μέσα στους κόλπους της χριστιανικής Εκκλησίας εδώ και αιώνες! Η πίστη στο Θείο θα έρθει αντιμέτωπη με την τεχνολογία και την προηγμένη ιατρική, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, κάνοντάς τους να χάσουν τον εαυτό τους και να βρεθούν ενοχοποιημένοι για τα εν λόγω εγκλήματα, όπως αναγράφονται επακριβώς και στο βιβλίο, «Με το παράξενο όνομα Κοραμά». Με κίνδυνο να χαράξει τον ανθρώπινο νου της ηρωίδας με το αιώνιο ερώτημα του τι εστί ψυχή και πώς σώζεται, παρατίθεται το ερώτημά της, λίγο πριν σβήσει το φως και βυθιστεί ξανά στα σκοτεινά μονοπάτια του ταραγμένου της μυαλού και αρχίσει πάλι από την αρχή! «Μυθιστόρημα ήταν όλο αυτό τελικά;»
Ο συγγραφέας δηλώνει ότι η ένταση των συναισθημάτων που θα σας προκαλέσει το βιβλίο του, δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι ένα πολύπλοκο έργο και χρειάζεται την αδιάληπτη προσοχή στην ανάγνωσή του λόγω των πολλών χαρακτήρων αλλά και των μυστικών που θα σας αποκαλύψει. Το ίδιο πιστεύει και για τη σύγκρουση συναισθημάτων των ηρώων, που θα σας σοκάρουν ως αναγνώστες, μπροστά στα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομα του δικαίου ή του Θεού που πιστεύει ο καθένας τους, όσο και των γεγονότων. Επιδιώκει να διεγείρει την προσοχή σας ως προς τα ερωτήματα που γεννιούνται από τις πρώτες κιόλας σελίδες προσπαθώντας ταυτόχρονα να καταφέρει να ταυτίσει τον καθένα μας με έναν από τους ήρωες του βιβλίου και του λόγου ύπαρξής τους σε μια άνιση κοινωνία, γεμάτη ταξικές και σεξουαλικές διακρίσεις, μίσος προς το άγνωστο, αλλά, και ρατσισμό. Γιατί μόλις διαβάσετε τις τελευταίες σελίδες, πραγματικά, θα έρθει σε σύγκρουση το νόμιμο και το ηθικό μέσα σας!
Ο Γιώργος Δούκας γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα και σας προτρέπει να κοιτάξετε βαθιά, πολύ βαθιά μέσα στη ψυχή σας πριν το πάρετε στα χέρια σας και αρχίσετε να περιπλανιέστε μαζί με το μυθιστόρημα, «Με το παράξενο όνομα Κοραμά»! Ή μήπως δεν είναι μυθιστόρημα αυτό που έγραψε εν τέλει;

Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, Γέροντας
Ο αείμνηστος πατήρ Πορφύριος γεννήθηκε το 1906 στον Άγιο Ιωάννη Καρυστίας Ευβοίας και δώδεκα περίπου χρονών πήγε στο Άγιο Όρος, όπου ασκήτεψε γύρω στα επτά χρόνια. Τότε αρρώστησε βαρειά και οι γεροντάδες του τον στείλανε σε μοναστήρι στον κόσμο. Εκεί τον γνώρισε ο τότε Αρχιεπίσκοπος Σινά Πορφύριος ο Γ’, ο οποίος αφού διαπίστωσε την αρετή του και τα θεία χαρίσματα, που από τόσο νωρίς του είχε δώσει ο Θεός, τον χειροτόνησε ιερέα σε ηλικία είκοσι ετών. Ως ιερέας ο πατήρ Πορφύριος έμεινε μέχρι το 1940 σε μοναστήρια της Εύβοιας. Το 1940 διορίστηκε εφημέριος στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στην Πολυκλινική Αθηνών, δίπλα στην Ομόνοια (οδός Σωκράτους και Πειραιώς), όπου υπηρέτησε 33 χρόνια. Μετά τη συνταξιοδότηση του λειτουργούσε και εξομολογούσε στο αρχαίο ερημικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Καλλισίων Πεντέλης μέχρι το 1978, οπότε έπαθε έμφραγμα. Αρκετούς μήνες μετά το έμφραγμα έμεινε σε φιλικά σπίτια στην Αθήνα και το 1979 εγκαταστάθηκε στο Μήλεσι, όπου έκτισε το μεγάλο μετόχι του Ησυχαστηρίου η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος. Προς τις αρχές του καλοκαιριού του 1991 έφυγε για το Άγιο Όρος, όπου διατηρούσε κελλί από το 1984. Στις 2 Δεκεμβρίου εκοιμήθη εν Κυρίω στο κελλί του στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους, όπου και ετάφη την επομένη απλά και αθόρυβα, όπως επιθυμούσε.