Γιώργος Αρβανίτης: Μια ζωή στο φως
«“Από πού θες ν’ αρχίσουμε;” με είχε ρωτήσει ο Αρβανίτης ένα πρωινό του Ιουνίου του 2019, τότε που πάτησα για πρώτη φορά το rec. “Δεν έχω ιδέα” του απάντησα. Τώρα, φτάνοντας στο τέλος, έχω πια μια ιδέα του τι είναι τελικά αυτό το βιβλίο. Δεν είναι η αφήγηση μιας ζωής, είναι η αφήγηση μιας ερμηνείας του να ζεις, ενός προσωπικού βλέμματος στον κόσμο. Είναι ένα “κοίτα”». Ε. Χ.
Η Ελισάβετ Χρονοπούλου συνομιλεί με τον κινηματογραφιστή Γιώργο Αρβανίτη, που της αφηγείται μια ζωή σαν ταινία, τη δική του ζωή. Πώς από τις στάχτες της ελληνικής επαρχίας στην Κατοχή φτάνει να γίνει διεθνώς διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας. Πώς, ξεκινώντας από τη Φίνος Φιλμ όπου φώτιζε τους σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, βρήκε τον καλλιτεχνικό του δρόμο φωτίζοντας τη συννεφιασμένη Ελλάδα των ταινιών του Αγγελόπουλου. Πώς, γυρίζοντας ταινίες σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, γνώρισε και συνεργάστηκε με τους θρύλους του παγκόσμιου σινεμά.

Κυριαζόγλου Ιωάννης
Ο Ιωάννης Κυριαζόγλου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Toronto, Canada με πτυχίο Bachelor of Arts (Hons) και με ειδίκευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τα Οικονομικά, κερδίζοντας και Βραβείο Αριστείας.
Εργάσθηκε για περισσότερα από 45 χρόνια σε διεθνές επίπεδο (Καναδά, Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Σαουδική Αραβία, κ.λπ.) σε διάφορες ανώτατες διοικητικές θέσεις σε διεθνείς εταιρείες και σε έργα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Έχει συμμετάσχει σε οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων, είναι ιδρυτικό μέλος του Διαζώματος για την προστασία των αρχαίων Ελληνικών θεάτρων (https://diazoma.gr/) και συγγραφέας διαφόρων άρθρων και βιβλίων.
Είναι και συγγραφέας άρθρων και βιβλίων σε θέματα Ευεξίας (Wellness), Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Management), Πληροφορικής και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Το 2019 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φυλάτος το βιβλίο του με τίτλο: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR Protection)». Το 2020 κυκλοφόρησε επίσης από τις Εκδόσεις Φυλάτος το βιβλίο «Ζήσε πιο ευτυχισμένα και αρμονικά – Προτάσεις και σκέψεις βελτίωσης και ευεξίας για μια πιο ισορροπημένη ζωή στον 21ο αιώνα». Πρόσφατα εκδόθηκε ποιητική του συλλογή ‘The Melina Anthology: Poems from the Heart and Soul’ (www.amazon.com).
Από το 2016 έως σήμερα διοργανώνει και δίνει σεμινάρια.
Επίσης, είναι Editor-in-Chief του ηλεκτρονικού περιοδικού του Internal Controls Institute (https://www. theiic.org/), που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και δίνει διαλέξεις σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, πληροφορικής και IT Auditing.
Έχει κερδίσει το Πρώτο Βραβείο (1992, Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας) για το Δοκίμιό του «Μηδέν και Άπειρο και η προοπτική του ανθρώπου στον 21ο αιώνα».
(Πηγή: "Εκδόσεις Φυλάτος", 2022)