Η μεσαιωνική σκέψη
Επικρατεί ευρέως η αντίληψη ότι η μεσαιωνική φιλοσοφία έχει μόνο θεολογικό και θρησκευτικό προσανατολισμό. Όμως τα τελευταία χρόνια, από τους ερευνητές, δόθηκε προσοχή και στις πρώιμες μελέτες που έγιναν την μεσαιωνική περίοδο πάνω στη λογική, τη γλώσσα και τη φιλοσοφία της επιστήμης. Η παρούσα ιστορία, δίνει σε αναγνώστες χωρίς πρότερη γνώση του αντικειμένου μια γοητευτική ενόραση στις μεσαιωνικές απόψεις σε θέματα όπως η αστρονομία, ο υλισμός, η νόηση αλλά επίσης και η φύση της ψυχής και ο Θεός.
Η ιστορία για την "Μεσαιωνική σκέψη" του Ντάβιντ Λάσκομπ ακολουθεί μία διαυγή διαδρομή καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εκκινώντας από τρεις μεγάλες προσωπικότητες οι οποίες επηρέασαν τη μεσαιωνική φιλοσοφία: Τον Αυγουστίνο, τον Βοήθιο και τον ψευδο-Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη. Στην συνέχεια επικεντρώνεται στον Αλκουίνο, μετά στον Άνσελμο, στον Ντανς Σκότο και στον Έκκαρτ, για να αναφέρουμε μερικούς, μεταξύ άλλων, που έζησαν από τον δωδέκατο έως τον δέκατο πέμπτο αιώνα.
Αρβανιτίδου, Βούλα
Η Βούλα Αρβανιτίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μαράσια Ορεστιάδας του Ν. Έβρου.
Ζει στην Αθήνα από το 1972 και ασχολείται με τις Γραφικές Τέχνες. Εργάζεται ως φωτοσυνθέτρια, επιμελήτρια εκδόσεων και από το 1991 διατηρεί παράλληλα Εκδοτικό γραφείο με την επωνυμία "Πάραλος".
Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1974 δημοσιεύοντας εργασίες της στη "Σπουδαστική Ηχώ" και στη συνέχεια σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.
Από το 1982 έως και το 2002 έχουν εκδοθεί έντεκα βιβλία της, οκτώ από τα οποία είναι ποιητικές συλλογές, μια συλλογή διηγημάτων, μία ποιητική συλλογή για παιδιά, και μία νουβέλα για μικρούς και μεγάλους. Για το έργο της έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις.
Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Λογοτεχνικής Ομάδας του "Πολιτιστικού Κέντρου Δημήτρης Γληνός", μέλος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης κ.ά. Από το 1985 είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Επίσης, από το 1982 συμμετέχει ενεργά στα Θρακικά πολιτιστικά σωματεία της Αθήνας.