Η γάτα κουμπάρα

Όταν η γάτα, η Ρορό, προτείνει στους συγκάτοικούς της ποντικούς να γίνουν κουμπάροι, για να πάψει να τους κυνηγά, εκείνοι πηδούν από τη χαρά τους. Πώς θα πάει, όμως, μια τέτοια κουμπαριά; Τα παιδιά θα περάσουν καλά συντροφιά με τον Τοτό, τον ποντικό, και την παρέα του, θα χαρούν τις ζωγραφιές της Σοφίας Φόρτωμα και θα τραγουδήσουν παρέα με τον Ηρακλή Πασχαλίδη, που υπογράφει τη μουσική.
Η γάτα κουμπάρα κυκλοφορεί και ως εκπαιδευτικό πακέτο, εισάγοντας στην ελληνική εκπαίδευση την καινοτομία του Μεγάλου βιβλίου. Το μεγάλο βιβλίο (διαστάσεις 40 x 33 εκ.) απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και προτείνεται ως εργαλείο για την κατάκτηση της γραφής και της ανάγνωσης.
Τίτλος βιβλίου: | Η γάτα κουμπάρα | ||
---|---|---|---|
Περιέχει: | CD (Σύνθεση & τραγούδι από τον Ηρακλή Πασχαλίδη) | ||
Εκδότης: | Καλειδοσκόπιο | ||
Συντελεστές βιβλίου: | Μητακίδου, Σούλα (Συγγραφέας) Τρέσσου, Ευαγγελία (Συγγραφέας) Manna, Anthony L. (Συγγραφέας) Φόρτωμα, Σοφία (Εικονογράφος) | ||
ISBN: | 9789607846648 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
Στοιχεία έκδοσης: | Απρίλιος 2006 | Διαστάσεις: | 24x26 |
Κατηγορίες: | Παιδικά - Εφηβικά |
Μητακίδου, Σούλα
Η Σούλα Μητακίδου είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πτυχίο του Αγγλικού Τμήματος του Α.Π.Θ., πτυχίο Master's από το McGill University του Montreal και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Έχει πάρει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα με θέμα την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την εκπαίδευση παιδιών γλωσσικών μειονοτήτων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της αφορούν στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά γλωσσικών μειονοτήτων, στην αντιρατσιστική εκπαίδευση και στην καλλιέργεια της γλώσσας μέσα από την παιδική λογοτεχνία. Η διδακτική εμπειρία της καλύπτει όλη την κλίμακα ηλικιών από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες. Επίσης, έχει διδάξει σε πολλά τμήματα μετεκπαίδευσης εκπαιδευτικών.