Απομνημονεύματα
Όταν μου ζητούν να εξηγήσω τις οικογενειακές μου καταβολές, η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια: "Ο πατέρας μου ήταν Έλληνας, η μητέρα μου Γαλλίδα, ο παππούς μου Δανός, η γιαγιά μου Ρωσίδα και η άλλη μου γιαγιά κατά το ήμισυ Ισπανίδα και όλοι τους ανήκαν στη βασιλική οικογένεια των χωρών τους".
Εγγονός του βασιλέως της Ελλάδος και της ανιψιάς του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας, γιος του πρίγκιπα Χριστόφορου της Ελλάδας και της αδελφής του κόμη των Παρισίων, εξάδελφος του Φιλίππου του Εδιμβούργου, του βασιλέως της Ισπανίας και της βασίλισσας της Δανίας, ποιος μπορεί καλύτερα από αυτόν να μας παρουσιάσει τον κόσμο των γαλαζοαίματων, που τόσο λίγο γνωρίζουμε και που εδώ μας τον διηγείται μέσα από μια πληθώρα θαυμαστών εξομολογήσεων.
Ο Michel de Grece, μέσα από τις προσωπικές του αναμνήσεις και τις συναντήσεις του, ανακαλεί την Ιστορία που υπήρξε και δική μας, χωρίς να αποφεύγει τα πολλά ανέκδοτα περιστατικά τα οποία συγκράτησε με το καλοπροαίρετο χιούμορ που τον χαρακτηρίζει... τις υπαίθριες δεξιώσεις όπου συνυπάρχουν η βασίλισσα Τζουλιάνα της Ολλανδίας και ο Σαρλ ντε Γκωλ, ο Μαρσέλ Πανιόλ και ο Ζοζέφ Κασέλ, και τα ιδιωτικά δείπνα με συντροφιά τον πρίγκιπα Γιουσούποφ (τον δολοφόνο του Ρασπούτιν) ή τη Μαρία Βοναπάρτη (τη φίλη του Φρόιντ).
Μια αφήγηση συναρπαστική και συνάμα διασκεδαστική, πληθωρική, ζεστή και συχνά συγκινητική.

Κόλλια Χριστίνα
Η Χριστίνα Κόλλια έχει κάνει σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας με μετεκπαίδευση στα Ομαδικά Δυναμικά. Στην εξέλιξη πολυετούς έρευνας, σχετικής με τις θεραπευτικές ιδιότητες της λογοτεχνίας και της γραφής, δημιούργησε την κοινωνιοθεραπευτική μέθοδο "Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι", η οποία παρουσιάστηκε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής στη θεματική ενότητα: Δημιουργική Γραφή και Ψυχολογία.
Στις συνεργασίες της περιλαμβάνονται: το Μουσείο Ηρακλειδών, το Κέντρο Τέχνης Michelangelo, η Ομάδα Αρχαίας Όρχησις της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού καθώς και το Κέντρο Επαγγελματικής Προεργασίας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Ελληνικού Δικτύου Ομαδικών Αναλυτών. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια και έχουν ανέβει σε θεατρικές παραστάσεις για κοινωνικούς σκοπούς. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Συγγραφικό έργο:
"Περιπέτεια στο βασίλειο των θεών", παιδικό, Μιχ. Σιδέρη (2008).
"Το μυστικό της Ανεμότρυπας", Γ΄Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (Π.Ε.Λ. 2009), Φίλντισι (2012).
"Κραυγές Ζώσες", ποιητική συλλογή, Ιωλκός (2013).
"Έχετε δυο νέα μηνύματα από τον Αίσωπο", παιδικό, Ιωλκός (2015). "Ψυχοδρόμιο", ποιητική συλλογή, Ιωλκός (2017).
"Μικρό Αλφαβητάρι του Αιγαίου", ποιητική συλλογή για παιδιά, Κέντρο Τέχνης Michelangelo (2019).
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα:
“Δώδεκα”, μυθιστόρημα, επιμέλεια Δημήτρης Κωνσταντάρας, Εμπειρία Εκδοτική (2010).
“Ελληνικό Πάσχα”, παιδικό, Ψυχογιός (2012).
“Η ποίηση συναντά την ποίηση”, Ιωλκός (2014).
“Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο”, παιδικό, ΙΒΒΥ (2015).
“Σύγχρονη Ανθολογία Νέας Ελληνικής Ποίησης”, επιμέλεια/επίβλεψη Δημήτρης Ιατρόπουλος, εκδόσεις της Νέας Διάστασης (2018).
“Τα διηγήματα του εγκλεισμού”, επιμέλεια Κατερίνα Θανοπούλου, Άπαρσις (2020).