Η ωραία Ελένη
Η ωραία Ελένη της Σπάρτης, της Τροίας, του Θησέα, του Μενέλαου, του Πάρη, του Δηίφοβου, του Οδυσσέα, του Αχιλλέα.
Ποια ήταν εντέλει η Ελένη; Ήταν θεά ή μια απλή θνητή; Πήγε στην Τροία με τον Πάρη ή όχι;
Ήταν η αφορμή του Τρωικού πολέμου; Γιατί θεωρούσαν τον Αχιλλέα τον "πέμπτο" σύζυγό της;
Τίτλος βιβλίου: | Η ωραία Ελένη |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Της Σπάρτης, της Τροίας, του Θησέα, του Μενέλαου, του Πάρη, του Δηίφοβου, του Οδυσσέα, του Αχιλλέα |
---|
Εκδότης: | Κέδρος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Φαρούπος Νίκος (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789600426304 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Νοέμβριος 2004 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Γενικά Βιβλία > Μυθολογία |
Πόμμερ - Τζούμη Αντιγόνη
Η Αντιγόνη Πόμμερ σπούδασε δημοσιογραφία και προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια και στην πορεία ως προγραμματίστρια στο πανεπιστήμιο Αιγαίου από το οποίο αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια εντάχτηκε στο δυναμικό πολυεθνικής διαφημιστικής εταιρίας στο τμήμα πολυμέσων και internet.
Από το 2010, διδάσκει λογοτεχνική γραφή και παραμύθι, στην πλήρους φοίτησης σχολή δημιουργικής γραφής στην Ελλάδα, Tabula Rasa, που είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Παράλληλα αναλαμβάνει το coaching νέων συγγραφέων και έχει επιμεληθεί αρκετά βιβλία. Στον ελεύθερο χρόνο της, γράφει χρονογραφήματα.
Μιλάει αγγλικά και πορτογαλικά. Έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την Βραζιλία, μια χώρα που συναντάει συχνά ο αναγνώστης μέσα στις ιστορίες της.
Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε από την Εμπειρία Εκδοτική με τίτλο «Γκρεκίνια» και ακολούθησαν στον ίδιο εκδοτικό οίκο τα επόμενα δύο, με τίτλους «Η ζωή μου κύκλους κάνει» και «Ο καθρέφτης του φεγγαριού». Τέλος, από τις εκδόσεις Ωκεανίδα εκδόθηκε το βιβλίο της «Άρωμα λεμόνι».