Ο χορός στον πολιτισμό της Καρπάθου
Μια επιτόπια έρευνα που διήρκεσε 15 χρόνια.
Όλες οι πτυχές του χορευτικού φαινομένου, όπως αποκαλύπτονται ανάγλυφα σε ένα νησί που κράτησε όσο κανένα άλλο τα στοιχεία του παραδοσιακού του πολιτισμού.
Μια μοναδική σε έκταση και σε βάθος διερεύνηση των διασυνδέσεων του χορού με τις άλλες πλευρές της κοινοτικής ζωής, όπου ο χορός καταδεικνύεται σαν πρωταρχικό εργαλείο για την κατανόηση της κάθε κοινωνίας.
Προβάλλεται ο λόγος των ίδιων των κατοίκων, καθώς δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τους κώδικες συμπεριφοράς μέσα και γύρω από τη χορευτική σκηνή, σε καίριες στιγμές που διέπονται από τις συλλογικές αξίες και τις ατομικές επιδιώξεις. Παράλληλα, ο λόγος αυτός διασταυρώνεται και αναλύεται ώστε να φανεί γιατί ο χορός είναι καθρέφτης της κοινωνίας.
Δύο από τους πλέον καταξιωμένους ερευνητές του παραδοσιακού χορού εφαρμόζουν θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές εμπειρίες δεκαετιών σε πανελλήνιο επίπεδο, πάνω στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας που κράτησε μέχρι σήμερα τον πλούτο της χορευτικής παράδοσης.

Βάλβη, Θεοδώρα
Η Δρ. Θεοδώρα Βάλβη είναι διδάκτωρ του ΕΚΠΑ (Σχολή Θετικών Επιστήμων-ΜΙΘΕ) και στέλεχος της Τραπέζης Πειραιώς με εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και την ελεγκτική-λογιστική έχει δε πολύχρονη εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων και στέλεχος τραπεζών και του Χρηματιστήριου Αθηνών. Έχει συμβάλλει με ουσιαστικό και ενδελεχή τρόπο στην σύνθεση και συγγραφή ενός από τα πρώτα συγγράμματα στα Ελληνικά με τίτλο "Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Θεωρία και Πράξη", καθώς και στη δημοσίευση "Smartphone affordance: Achieving Better Business through Ιnnovation", Journal of the Knowledge Economy, SPRINGER. Είναι επισης συν-συγγραφέας του βιβλίου "Wireless Mobility in Organizations: Utilizing Social, Individual and Organizational Intelligence", το οποίο δημοσιεύτηκε από τον εκδοτικό οίκο PALGRAVE.