Μεταφυσικά και απόκρυφα
Καθώς τα γεγονότα της ζωής εξελίσσονται ακολουθώντας μια τροχιά επαναλήψεων και υποτροπών ως προς την εξέλιξη του ανθρώπινου όντος, οι σκέψεις και τα συναισθήματα εγκλωβίζονται όλο και πιο ασφυκτικά στον περιορισμό του χώρου και του χρόνου.
Καθήκον της αποστολής μας, ως κύτταρα του Συμπαντικού Νου που μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε την πνευματική μας υπόσταση, είναι να διαρρήξουμε τους πέπλους της άγνοιας που μας κρατούν δέσμιους σε μια φαινομενική απραξία και να ενεργοποιήσουμε τις ιδιότητες που προσιδιάζουν στον άνω-θρώσκω, άνθρωπο.
Μέθοδοι και πρακτικές δεν προτείνονται.
Μόνο μέσα στους ρυθμικούς στροβιλισμούς του χορού των αισθήσεών μας θα διακρίνουμε εναγκαλισμένους την λαχτάρα της ανακάλυψης των κεκρυμμένων με τον πόθο της απελευθέρωσής μας από την επιτροπεία των χοϊκών μας εξαρτήσεων.
Η αρμονία της συνύπαρξής τους θα μας οδηγήσει στον χώρο όπου φυλάσσεται, από άγρυπνους φρουρούς, το μυστικό εγκόλπιο. Η επιβολή της ισχύος του στο απροσδιόριστο, θα μας ωθήσει, μέσα από την δίνη της διάνοιάς μας, εκεί όπου χώρος και χρόνος απορροφούνται από την ανυπαρξία.
Είναι το μαγευτικό ταξίδι πέρα από τον περιορισμένο ορίζοντα των αισθήσεων.

Καστρινάκη Αγγέλα
Η Αγγέλα Καστρινάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Είναι καθηγήτρια της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Εκτός από το μυθιστόρημα Έρωτας στον καιρό της ειρωνείας, έχει εκδώσει τέσσερις συλλογές διηγημάτων, δύο αυτοβιογραφικά αφηγήματα για τη Μεταπολίτευση και ένα θεατρικό έργο. Έχει εκδώσει επίσης επτά φιλολογικά βιβλία, με τελευταίο το Μίλα, Πηνελόπη! Λογοτεχνικές μεταμορφώσεις της μυθικής ηρωίδας στην Ελλάδα και τον Δυτικό κόσμο, από τον 19ο αιώνα ώς τις μέρες μας. Εκτενείς μελέτες της, καθώς και πλήθος άρθρα έχουν δημοσιευτεί σε φιλολογικά περιοδικά και στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.
Έχει τιμηθεί με το «Βραβείο ειρήνης και φιλίας Αμπντί Ιπεκτσί» για εργασίες σχετικές με την εικόνα του Τούρκου σε ελληνικά μυθιστορήματα, καθώς και με το «Κρατικό βραβείο δοκιμίου» για τη μονογραφία Η λογοτεχνία στην ταραγμένη δεκαετία 1940-1950. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες.
(Πηγή: "Εκδόσεις Κίχλη", 2024)