Χειρονομίες ντροπής
Οι "Χειρονομίες ντροπής", είναι 28 συνοπτικές ιστορίες ελληνικές-βυζαντινές, θα έλεγα, όπου ο χρονικογράφος τους αρέσκεται στην προβολή όσων διαφεύγουν των δημοσιογράφων. Ένα ψυχιατρείο στην Κέρκυρα που ετοιμάζεται να γιορτάσει, ένας κηπουρός σε ένα νεκροταφείο με εκλεκτούς πεθαμένους, η προσωπογραφία ενός τροχονόμου, η "άγνωστη ερωτική ζωή" των Ελλήνων, κάποια Ζάϊντα, η Δήμητρα που προλέγει το μέλλον στον καφέ και άλλα συναφή αποτελούν τον θίασό του.
Ο Βασίλης Μπούτος φαίνεται να περιφρονεί τον ευθύ λόγο και τις περισσότερες φορές προλέγει με ποιητική ελλειπτική γραφή όσα τον μεθούν. Ο αναγνώστης θα βρει μια πτώση αξιών -"ηθικών"- και ταυτόχρονα μία "θρησκεία" να προβάλλει πίσω από την απλή γραφή αυτών των ιστοριών.

Οικονομίδου, Χριστίνα
Η Χριστίνα Οικονομίδου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε oικονομικές επιστήμες στο Μόναχο και την Αθήνα. Γράφει, μεταφράζει και επιμελείται λογοτεχνικά και θεωρητικά κείμενα, ενώ άρθρα, κείμενα και βιβλιοκρισίες της δημοσιεύονται τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Είναι η αρχισυντάκτρια στην εκπομπή για το βιβλίο "Άξιον Εστί" του Βασίλη Βασιλικού και διευθύνει το μηνιαίο free press περιοδικό για το βιβλίο "Index" (όπου συνυπογράφει, μεταξύ άλλων, τις σελίδες με τίτλο "Βιτρίνα"). Διδάσκει, επίσης, δημιουργική γραφή στο Μικρό Πολυτεχνείο. Έχει εκδώσει τα βιβλία ποίησης, "Η γυναίκα και το δέντρο της σιωπής/Μύθοι και ωδίνες" (Απόπειρα, 1994), "Χειρονομίες της αισθητικής" (Απόπειρα, 1997) και "Matthew και Shirley" (Απόπειρα, 2009). Διηγήματά της περιλαμβάνονται στις συλλογές "Κοκτέιλ μολότοφ" (Κοχλίας, 2003) και "Νάνι, τ' άνθι των ανθώ: Ωδή στη μητέρα" (Ίνδικτος, 2005).