Η μετεξέλιξη των μαθηματικών στον πρώιμο μεσογειακό κόσμο
Η μετεξέλιξη των μαθηματικών από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τον μεσαιωνικό Αραβικό κόσμο καταδεικνύεται στο βιβλίο αυτό, μέσα από ένα μοναδικό πρόβλημα που διατύπωσε ο Αρχιμήδης και στις πολλές λύσεις που προτάθηκαν στην συνέχεια από τον ίδιο κι από τον Ευτόκιο, αλλά και από τον Ομάρ Καγιάμ και τον Αλ Χουαρίσμι.
Ο Ρέβιελ Νετζ, αναλύει βήμα-βήμα την λύση ενός γεωμετρικού προβλήματος που στη συνέχεια "αλγεβροποιείται" από τους επιφανείς Άραβες μαθηματικούς της Μεσαιωνικής Εποχής, προσφέροντάς μας ένα ιστορικό ταξίδι στον κόσμο των μαθηματικών.
Τίτλος βιβλίου: | Η μετεξέλιξη των μαθηματικών στον πρώιμο μεσογειακό κόσμο |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Η μετάβαση από προβλήματα σε εξισώσεις |
---|
Εκδότης: | Ενάλιος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Netz, Reviel (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789605364267 | | |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Νοέμβριος 2010 | | |
---|
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά |
Ζώη, Αμαλία
Η Αμαλία Ζώη είναι πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής Ιωαννίνων, του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Έχει εργαστεί σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διόρθωση-επιμέλεια βιβλίων και τη συγγραφή εκπαιδευτικών βοηθημάτων.
Έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Σήμερα εργάζεται ως επιμελήτρια σε εκδοτικό οίκο και συνεχίζει τη συγγραφή βιβλίων, καθώς και των πρώτων της παραμυθιών.