Ζωή χαρισάμενη
Έξι διηγήματα με κοινό παρονομαστή την απώλεια. Με υπαρξιακά μετέωρους ήρωες, που παραπαίουν ανάμεσα στο τραγικό και το ευτράπελο, στην προσπάθειά τους να βρουν διέξοδο σε έναν τραγελαφικό κόσμο.
Ένας σύγχρονος Δον Ζουάν εκθέτει τις κατακτήσεις του στο διαδίκτυο, κι ένας απατημένος σύζυγος πενθεί τη χαμένη δυνατότητα σχέσης και συμβίωσης.
Ένας παπάς εγκλωβισμένος στον εγωπαθή ευσεβισμό του αναμένει ένα θαύμα για να επισφραγίσει την "αγιοσύνη" του.
Ένας επίδοξος αυτόχειρας βρίσκει νόημα στη ζωή του, στρέφοντας το όπλο του στους άλλους.
Μια υπερπροστατευτική μάνα καταπιέζει εξοντωτικά, με τις υπέρμετρες φροντίδες της, το αδιάφορο βλαστάρι της.
Ένας μπαϊλντισμένος Νεοέλληνας ανακαλύπτει ότι διαθέτει το "χάρισμα" να μεταμορφώνει τους "ανθρώπους σε κτήνη".
Ένας μοναχικός άνδρας γευματίζει κάθε βράδυ μπροστά στην τηλεόραση, αναπολώντας τα παλιά οικογενειακά γεύματα.
Έξι διαφορετικές αλληγορικές προσεγγίσεις της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Τσιρόπουλος, Κώστας Ε., 1930-2017
Ο Κώστας Ε. Τσιρόπουλος (1930) γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε νομική (Θεσσαλονίκη) και ιστορία της τέχνης στο Παρίσι και τη Βαρκελώνη. Ιδρυτής και διευθυντής της ετήσιας έκδοσης "Χριστιανικό Συμπόσιο" (1966-1971) και του περιοδικού "Ευθύνη" (1961-1966, και από το 1972). Συνεργάστηκε επί χρόνια με την ΕΡΤ και την "Καθημερινή" (1962-1967), Γενικός Γραμματέας της Στέγης Καλών Τεχνών και Γραμμάτων (1974-1976), Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Θεάτρου (1975-1980), Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Φέξη των Δώδεκα (1964), Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου (1966), Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1979), Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (1986), Βραβείο της Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων (1989) Α Βραβείο της Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας (1990), Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (2007), και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γρανάδας (2004). Το ποιητικό, πεζογραφικό και δοκιμιακό του έργο εκτείνεται σε δεκάδες τόμους. Έχει επίσης μεταφράσει από τα ισπανικά, τα καταλανικά και τα γαλλικά βιβλία και κείμενα των Ορτέγα υ Γκασσέτ, Αντόνιο Ματσάδο, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Καμίλο Χοσέ Θέλα, Χουάν Ραμόν Χιμένεθ, Σαλβαδόρ Εσπρίου, Χοσέ Μπεργαμίν, Ντρυόν, Ζενεβουά, Αρανγκούρεν κ.ά. Βιβλία και κείμενά του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες.
Πέθανε στις 23 Φεβρουαρίου 2017.