Εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα
H δεκαετία του 2000 είναι γνωστή ως η δεκαετία στην οποία η οικονομική μονάδα κατάλαβε την έννοια της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας: ότι δηλαδή στην ουσία ανταγωνιστικότητα σημαίνει επιβίωση. Tα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 ήταν χρόνια προσπάθειας να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος επιβίωσης. Λέξεις όπως συρρίκνωση παραγωγής, αναδόμηση, διοίκηση με στόχους, διαφοροποίηση, προϋπολογισμός μηδενικής βάσης, διαχείριση οργανωτικής δομής, αναδιοργάνωση και επανοργάνωση περιγράφουν τις διάφορες προσεγγίσεις που χρησιμοποιήθηκαν. Όλα σήμαιναν, μέχρι κάποιο βαθμό, το ίδιο πράγμα: να γίνονται περισσότερα με λιγότερους ανθρώπους. H διαφορά βρισκόταν στην εφαρμογή και αυτή ήταν η επιχειρηματικότητα. Ποια είναι όμως η πραγματική έννοια της επιχειρηματικότητας σήμερα; Πώς πρέπει να δρα ένας υποψήφιος επιχειρηματίας, ώστε να θεωρείται πετυχημένος παγκοσμίως; Tο εγχειρίδιο αυτό καλείται να δώσει κάποιες απαντήσεις και να βοηθήσει, ώστε οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί να δίνουν λύσεις για το παρόν και να ανοίγουν δρόμους για το μέλλον.

Σπετσιώτης, Τάκης
Ο Δημήτρης (Τάκης) Σπετσιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και γύρισε τις ταινίες "Στην αναπαυτική μεριά" (1981), "Μετέωρο και Σκιά" (1985 - Α΄ Κρατικό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, κυκλοφορεί και σε DVD από την MKS VIDEO στις ΗΠΑ), "Εις το φως της ημέρας" (1986) και "Κοράκια" (1991). Σκηνοθέτησε επίσης για το θέατρο το έργο "Ψυχολογία Συριανού συζύγου" του Εμμ. Ροΐδη, Θέατρο "Χυτήριο", 1999-2001.
Παράλληλα με τη σκηνοθεσία ασχολείται με τη μελέτη της νεοελληνικής λογοτεχνίας και τη δοκιμιογραφία, γράφοντας διάφορες κριτικές μελέτες, μερικές από οποίες συγκέντρωσε και κυκλοφόρησε σε δυο τόμους, "Στον Κώστα Ταχτσή, αντί στεφάνου" ("Λογοτεχνικό χρονικό", 1996) και "Χαίρε Ναπολέων" (δοκίμιο για την τέχνη του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, εκδόσεις Άγρα, με έργα του Άγγελου Παπαδημητρίου, 1999).