Φύλακας στην πισίνα
Ένα πλακάκι ξεκολλάει και σπάει με κρότο στον πάτο της άδειας πισίνας. Ο φύλακας ξυπνάει... Και το παιχνίδι της λήθης με τη μνήμη αρχίζει. Τα "ξυλοπάπουτσα της Μνήμης" βροντούν σ’ αυτό το μυθιστόρημα και ξυπνούν τα κοιμισμένα όνειρα και τα "κρυμμένα τιμαλφή" εκεί ψηλά, στην κορυφή του Λόφου των Λύκων, όπου, λησμονημένος και παντελώς μόνος, ο φύλακας χρόνια περιμένει το νερό που θα γεμίσει την άδεια πισίνα.
Κάτω από το Λόφο, στην ταραγμένη πόλη, δύο αινιγματικοί άντρες, ο Μεσιέ με τα πολλά ονόματα και ο σιωπηλός Δάσκαλος, παρατηρούν ένα ακαταλαβίστικο σχήμα γραμμένο στον τοίχο με τα συνθήματα...
Όμως, όση στάχτη κι αν πέσει στη μνήμη, η Ιστορία και η αλήθεια παραμονεύουν σε δυο φωτογραφίες: Μια σειρά με στρατιώτες τυφλωμένους από τα αέρια του Α’ Παγκόσμιου πολέμου, και μια τσίτσιδη γυναίκα, κουρεμένη γουλί, που τη διαπομπεύουν με τη λήξη του Β ’ Παγκόσμιου πολέμου. Και μετά ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος...
Όλα σαν ένας μακρύς επικήδειος γραμμένος μέσα στο αλχημικό εργαστήριο κάποιου πωλητή αναμνήσεων.

Αναστασόπουλος, Νίκος Κ.
Ο Νίκος Κυρ. Αναστασόπουλος γεννήθηκε στη Δημητσάνα, αποφοίτησε από τη φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και από το Δ.Μ.Ε., στη συνέχεια δίδαξε σε πρότυπα Γυμνάσια - Λύκεια της Ιδιωτικής και Δημόσιας εκπαίδευσης.
Επίσης φοίτησε στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου υπό τον Σωκράτη Καραντινό και του Πειραϊκού Θεάτρου υπό τον Δημήτρη Ροντήρη και απόκτησε ειδικότητα σκηνοθεσίας και ερμηνευτικής διδασκαλίας του αρχαίου και του σύγχρονου Δραματολογίου.
Δημοσίευσε πολλές μελέτες και δοκίμια σε περιοδικά, όπως: "Ο Κ. Παλαμάς στις 'Πατρίδες' ως εκφραστής της ατομικής και εθνικής ψυχής", (Τρίπολη, 1963) "Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, φως στην ψυχοσύνθεση, στη δράση και στο θάνατό του", εκδόσεις Γρηγόρης, Αθήνα 2004 . Το βιβλίο αυτό εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας βάσει της υπ’ αριθ. 14580Γ7 / 11-12-2007 (για τις Σχολικές βιβλιοθήκες).
Παρουσίασε και ανέλυσε στο κανάλι "Τηλεφώς", κατά τα έτη 2006-2007, τραγωδίες του Αισχύλου ("Πέρσαι" και "Ορέστεια"), του Σοφοκλή ("Οιδίπους τύραννος" και "Ηλέκτρα") και του Ευριπίδη ("Ιππόλυτος" και "Μήδεια"). Στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι ανέλυσε και ερμήνευσε τον "Άμλετ" και τον "Μάκβεθ" του Σαίξπηρ, καθώς και τον "Δον Ζουάν" του Μολιέρου. Επίσης παρουσίασε και ερμήνευσε το έργο των νεοελλήνων ποιητών Σολωμού, Παλαμά, Καβάφη και Βάρναλη.