Το άνθος του κάκτου
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα "πάντρεμα" της αγάπης του Γιάννη Σιγάλα για τη φωτογραφία με την κηπουρική, και ειδικά την καλλιέργεια κάκτων και άλλων παχυφύτων, που τον ανταμείβουν με τη συμμετρία και την ομορφιά τους, αλλά και τον εκπαιδεύουν στην ανάπτυξη υπομονής.
"Το φωτογραφικό άλμπουμ του Γιάννη Σιγάλα μού θύμισε το τηλεγράφημα του Αλέξη Ζορμπά προς το αφεντικό του στο ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη: "Εύρον πέτραν πρασίνην ωραιοτάτην, ελθέ τάχιστα"."
Καθηγητής Βασίλης Φίλιας
Πρώην πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
"Οι φωτογραφίες του λευκώματος είναι μια μικρή σταγόνα στον ωκεανό της άπειρης ποικιλομορφίας και ομορφιάς του Δαρβίνου, η καθαρή ματιά όμως του Γιάννη Σιγάλα, το πάγωμα της σπάνιας τρυφερής στιγμής, η άρτια αισθητική και οι συναρπαστικές συνθέσεις του γεμίζουν τις αισθήσεις μας με χρώμα, κίνηση και ζωή, είτε η αγάπη μας είναι για τα φυτά είτε για τη φωτογραφία".
Ανδρέας Λαράς
Μοριακός Βιολόγος

Δανέλλης Βασίλης
Ο Βασίλης Δανέλλης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τέσσερα μυθιστορήματά του: Μαύρη μπίρα (2011), Λιβάδια από ασφοδίλι (2014), Άνθρωπος στο τρένο (2016), Νεκρές ώρες (2017) και η συλλογή διηγημάτων Ο άνθρωπος που έχασε τον εαυτό του και άλλες αληθινές ιστορίες. Ο άνθρωπος στο τρένο ήταν υποψήφιο για τρία λογοτεχνικά βραβεία, ενώ η Μαύρη μπίρα και οι Νεκρές ώρες έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά. Έχει συμμετάσχει με διηγήματά του σε συλλογικούς τόμους και έχει συνεπιμεληθεί τις συλλογές διηγημάτων BalkaNoir (με τον Γιάννη Ράγκο, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018) και Yunankarası (με την Damla Demirözü, εκδόσεις İstos, Κωνσταντινούπολη 2018). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά, σλοβενικά, γερμανικά και ιαπωνικά. Επίσης, έχει μεταφράσει από τα τουρκικά το μυθιστόρημα του Σουπχί Βαρίμ, Έκγλημα στη Σμύρνη (εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2017). Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας), της οποίας έχει διατελέσει και πρόεδρος, και μέλος της συντακτικής ομάδας της επιθεώρησης αστυνομικής λογοτεχνίας Πολάρ.