Ζήσε όπως η γάτα
Γνωρίζουμε όλοι ότι τα ζώα εκπέμπουν θετική ενέργεια. Μήπως ήρθε η ώρα να τα εκτιμήσουμε και να τα "αντιγράψουμε" για μια καλύτερη ζωή, γεμάτη φως; Κάνε μόνο αυτά που έχεις επιλέξει να κάνεις. Ποτέ μη χάνεις την ευκαιρία να χαλαρώνεις. Απελευθερώσου από τις ενοχές. Διάλεξε τους ανθρώπους που πραγματικά σου ταιριάζουν και ζήσε όμορφα μαζί τους. Όχι τοξικές παρέες. Αποδέξου αυτό που είσαι και αγάπησέ το. Πάνω απ’ όλα αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμός.
Τα ζώα έχουν να μας διδάξουν πολλά. Τα πιο πολύτιμα μαθήματα στη ζωή: να αγαπάτε άνευ όρων, να εκφράζετε τα αληθινά συναισθήματά σας, να σέβεστε τον χώρο των άλλων, να προστατεύετε την οικογένεια, να κοιμάστε καλά και... πάντα να κρατάτε ένα μάτι ανοιχτό για τα ποντίκια!
Η γάτα έχει πιάσει το νόημα των πάντων, ας αντιγράψουμε τη γάτα! Η διαπίστωση αυτή ενέπνευσε τον Στεφάν Γκαρνιέ να γράψει ένα μοναδικό εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης. Αφεθείτε στην καθοδήγηση του συγγραφέα και του γάτου του Ζιγκί, οι οποίοι σας εξηγούν, βήμα βήμα, πώς να ζείτε καλύτερα, παρατηρώντας, απλώς, μια γάτα. Σειρά σας να γίνετε περίεργοι, ζεν, απαιτητικοί. Στο χέρι σας είναι η ελευθερία να ενεργείτε, να σκέφτεστε, να ζητάτε! Στο χέρι σας είναι να μην ενδίδετε πλέον στις επιταγές και τις πιέσεις της καθημερινότητας! Στο γραφείο, στο οικογενειακό ή φιλικό σας περιβάλλον, η γάτα θα σας βοηθήσει να αντιστέκεστε στο άγχος, να καλλιεργήσετε την ανεξαρτησία σας, να ενισχύσετε το χάρισμά σας...
Ένας εκπληκτικός πρακτικός οδηγός, γεμάτος κόλπα και πονηρές συμβουλές αιλουροειδών για μελέτη... που θα σας αλλάξει τη ζωή!

Ζαχαριάδης Τρύφων
Ο Τρύφων Ζαχαριάδης είναι ψυχαναλυτικός θεραπευτής και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Bologna. Είναι Πτυχιούχος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών Νομικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (1979). Προς το τέλος της δεκαετίας του ’70 στράφηκε σ’ ένα διαφορετικό πεδίο γνώσης, προσεγγίζοντας την οπτική της ψυχαναλυτικής θεωρίας με μελέτη, προσωπική ανάλυση κι εκπαίδευση. Σταδιακά η ψυχοθεραπεία οριοθέτησε το αντικείμενο της ενασχόλησής του. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Μελετών Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕΤΕ) σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων-Ανθρώπινων Σχέσεων 1983 – 1993. Λειτούργησε εθελοντικά ομάδα κοινωνικής θεραπείας με γονείς παιδιών ΑΜΕΑ (1986-2006). Διατηρεί την συνδιεύθυνση του Ινστιτούτου Σύγχρονης Παιδαγωγικής (1992 – σήμερα). Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και Οικογένειας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας και Συναισθηματικής Ανέλιξης, τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπευτών Ελλάδος, καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (E.A.P.) της International Association for Group Psychotherapy and Group Processes, της International Family Therapy Association κ. ά. Συνεργάστηκε ως θεραπευτής / διδάσκων με την Πανεπιστημιακή κλινική του Αιγινήτειου νοσοκομείου (2007-2009), με το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011-2012), με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών συστηματικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011-2013), με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (2011-2013 ως εμπειρογνώμονας σε πρόγραμμα σχέσεων της σχολικής κοινότητας), καθώς και με φορείς ΚΕΘΕΑ, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (Πειραιάς), Πορφυρογένειο ίδρυμα (Αγριά Βόλου), Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΕΛΚΕΠΑ, Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας, κ.ά.
Στα Ελληνικά Γράμματα εμφανίστηκε το 1970 με την ποιητική συλλογή ΛΥΠΕΣ, ακολούθησαν τα βιβλία Εγώ, Διηγήματα, 1972, Μετά ή 29η, Ποίηση (Ιωλκός), 1982, Περίπτωση για νηφάλιους, Νουβέλα (Comteko), 1987, Ποιος εκπαιδεύει συναισθηματικά Ποιον, Δοκίμιο (Ελληνικά Γράμματα), 2009, (επανέκδοση 2011, Τόπος), (επανέκδοση 2018, Αρμός), Παλαιά Βιογραφία, Ποίηση (Αρμός), 2015, Συντροφικότητα Αποχωρισμός, Δοκίμιο (Αρμός), 2015, Τι έγινε ρε Φωτεινή, μυθιστόρημα 2017, (Αρμός). Το δαχτυλίδι της κυρίας Αλίξ μυθιστόρημα 2019, (Αρμός).
(Πηγή: "Εκδόσεις Αρμός", 2024)