Εισαγωγή στην τέχνη της αστρολογίας

Ένας πλήρης, εύχρηστος και λειτουργικός οδηγός
Εκδότης:
Λεξίτυπον
Έτος:
2019
ISBN:
9789605972066
Σελίδες:
375
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στην τέχνη της αστρολογίας
Τιμή εκδότη:€21,50
Η τιμή μας: €19,35
Εισαγωγή στην τέχνη της αστρολογίας
Αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα εγχειρίδιο για την πλήρη κατανόηση της αστρολογίας και τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας της ως επιστήμη και τέχνη από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Η αστρολογία είναι μία πειραματική, εμπειρική και επαγωγική επιστήμη, ως τέχνη δε εστιάζεται στην ερμηνεία και στην πρόβλεψη, κάτι που εξαρτάται και από το συνδυαστικό ταλέντο εκείνου που επιχειρεί να δώσει κάποια πρόβλεψη, οπότε η αστρολογία προβαίνει και συνδυαστική τέχνη.

Αρχικά διερευνάται η πλανητική σημειολογία και γενικότερα ο συμβολισμός και η σημασία των πλανητών και των ζωδίων και στη συνέχεια αναφέρεται τι δηλώνει κάθε πλανήτης. Έπειτα διερευνώνται οι πλανήτες, τα ζώδια και οι αστερισμοί, η σχέση των ζωδίων με τις εποχές, ο τρόπος λειτουργίας του ωροσκοπίου, οι οίκοι με τα περιεχόμενα, τις κατηγορίες και την κατάταξή τους και στη συνέχεια αναλύονται οι θέσεις, οι εξάρσεις, οι πτώσεις και οι αδυναμίες των πλανητών και η επίδραση διαφόρων πλανητών στα ζώδια, οι ανάδρομοι πλανήτες, το east point, η μαύρη Σελήνη, η Λίλιθ, τα ζώδια και οι ιεραρχίες, ο συνδυασμός κάποιων ζωδίων και πλανητών και τέλος οι υποθετικοί πλανήτες της URANIAN Σχολής της αστρολογίας.

Μέσα από τις ανωτέρω θεματικές ενότητες προσεγγίζεται και καθίσταται εύληπτη και κατανοητή η δύσκολη τέχνη της αστρολογίας, καθώς όλο το σύγγραμμα επικουρείται από λειτουργικούς πίνακες και επαναληπτικά τεστ προς διερεύνηση της εμπέδωσης όλων των αναφερόμενων θεμάτων από τον αναγνώστη.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην τέχνη της αστρολογίας
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας πλήρης, εύχρηστος και λειτουργικός οδηγός
Εκδότης:Λεξίτυπον
Συντελεστές βιβλίου:Παΐζης Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605972066
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2019
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Εσωτερισμός - Αποκρυφισμός - Μεταφυσική > Αστρολογία

Παΐζης Χρήστος

Παΐζης Χρήστος
Ο Χρήστος Παΐζης (1956-2015) γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνα­νίας. Σπούδασε φιλοσο­φία και φιλολογία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών και στα ίδια Πανεπιστήμια έκανε μετα­πτυ­χιακές σπουδές στη φιλοσοφία. Από το 2002 ήταν Διδάκτωρ Φιλοσο­φίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας) και το θέμα της διατριβής του αφορούσε στη φιλοσοφία του Martin Heidegger(«Φιλοσοφία, τέλος της Φιλοσοφίας και Σκέψη στο έργο του Martin Heidegger»). Είχε εργαστεί ως φιλόλογος σε μεγάλα φροντιστήρια των Αθηνών («Φάσμα», «Ορόσημο», «Μαντάς», «Γνώση», κ.ά.), σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Ελληνο-γερμανική Αγωγή) και σε πρότυπα σχολεία (Βαρβάκειος). Είχε εκδώσει πολλά βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου σχετικά με τη διδασκαλία της έκθεσης, της Ιστορίας και της λογοτεχνίας και είχε, επίσης, συνεργαστεί με φροντιστηριακούς οργανισμούς που προετοίμαζαν υποψηφίους για τους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. (Alexander). Πολλά άρθρα του με φιλοσοφικό, φιλολογικό και ιστορικό περιεχόμενο δημοσιεύθηκαν σε έγκριτα περιοδικά (Λεβιάθαν, Νέα Κοινωνιολογία, Ελληνική Αγωγή κ.ά.). Έγραψε μονογραφίες για τον Heidegger, τον Lucàcs, τον Wittgenstein, τον Pascal, τον Καβάφη, τον Καρυωτάκη, τον Σινόπουλο, τον Παπατσώνη και τον Μαλακάση. Το 2003 έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Καθηγητή Affiliate στο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Alpine Ζυρίχης στην Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία. Επίσης, είχε κάνει μεταφράσεις από γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και είχε αναλάβει την επιμέλεια πολλών συγγραμμάτων. Με την αστρολογία ασχολήθηκε διεξοδικά πάνω από 20 χρόνια. Είχε δημοσιεύσει πάνω από 2500 άρθρα στο διαδίκτυο και στα περιοδικά «Αστρολόγος», «Ελληνική Αγωγή», «Ζωή και Ζώδια». Στον «Αστρολόγο» είχε μόνιμες στήλες (Πολιτική, Εσωτερική και Ωριαία Αστρολογία). Έχει εκδώσει πάνω από 60 βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής και δίδαξε αστρολογία και φιλοσοφία επί σειρά ετών στην αίθουσα ΑΛΣ. Λόγω του αιφνιδίου θανάτου του (2015), την έκδοση και την επανέκδοση των βιβλίων του έχει αναλάβει η ανιψιά του Ευγενία Ακακίου, στην οποία ανήκουν και τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραμμάτων του θείου της. (Πηγή: "Εκδόσεις Λεξίτυπον", 2022)

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες