Ξαναζώ τη ζωή μου
Ο ιατρός-καρδιολόγος Παναγιώτης Σταματόπουλος καταγράφει με χιούμορ και παραστατικότητα αναμνήσεις και περιστατικά από τον βίο του και την επαγγελματική του σταδιοδρομία.
«Όταν συνταξιοδοτείται κανείς, αλλά νιώθει ότι έχει απόθεμα ενέργειας, τι κάνει; Διάλεξα να γράψω ένα βιβλίο, με διδακτικές επιστημονικές αναφορές, από το ιδιαίτερο κεφάλαιο της Καρδιολογίας των πρωταθλητών. Επιπλέον, η αναφορά στο παρελθόν αποτύπωνε ευχάριστες αναμνήσεις και νοσταλγία. Θυμόμουν και γελούσα. Όλα όσα γράφω είναι πραγματικά γεγονότα και εγώ ευτυχής που «αισθανόμουν».
Σκέφτηκα να τα μοιραστώ μαζί σας, γιατί κάθε άνθρωπος έχει να θυμηθεί πολλά από τη διαδρομή του, και αν παρακινηθεί και τα εξιστορήσει, ίσως νιώσει ευτυχία».
Παναγιώτης Σταματόπουλος

Ψακή - Κωβαίου, Αγγελική
Η Αγγελική Ψακή - Κωβαίου,ποιήτρια, στιχουργός και πεζογράφος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμοργό. Σπούδασε σε ΙΕΚ της Αθήνας Οργάνωση και Λειτουργία Γραμματειακής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, και παράλληλα Νεοελληνική Λογοτεχνία.
Από νεαρή ηλικία ασχολείται με την ποίηση και την πεζογραφία και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Συνδυάζει την ποίηση με τη στιχουργική και στίχοι της μελοποιήθηκαν από τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Δεσποτίδη σε δύο δισκογραφικές δημιουργίες, που κυκλοφόρησαν με τους τίτλους: "ΩΠαναγιά της Αμοργού" και "Της ψυχής μου το φεγγάρι". Επίσης το έργο της "Κυκλάδες" έχει ερμηνευτεί από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.
Είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Λ. στη θέση της Εφόρου. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και έχει βραβευθεί με πρώτο βραβείο σε τρεις απ’ αυτούς. Στους ΚΣΤ΄ ποιητικούς αγώνες των Δελφών της "Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών" 2011, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο για το ποίημά της "Απολλώνειο Ανέσπερο Φως". Έχει συμμετάσχει σε πολλές κριτικές επιτροπές λογοτεχνικών διαγωνισμών. Έχει μελετήσει τους ποιητές του Μεσοπολέ μου και δίνει διαλέξεις. Επίσης, επιμελείται και παρουσιάζει το έργο σύγχρονων ποιητών.
Έργα της έχουν συμπεριληφθεί στην Εγκυκλοπαίδεια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Χάρη Πάτση και σε διάφορες ανθολογίες. Ο λόγος της χαρακτηρίζεται από λυρισμό, ευαισθησία και υπερβατικότητα.