Άρα, η εφευρέτρια των ονείρων
Αυτή η πολυαναμενόμενη συνέχεια του βιβλίου Άρα, η μηχανικός των άστρων φέρνει στο προσκήνιο το ταξίδι της καινοτομίας και δίνει στους μικρούς αναγνώστες την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα στοιχεία που είναι αναγκαία για να φτιάξουν μια start-up και να υλοποιήσουν τις Ιδέες τους όταν μεγαλώσουν.
Η Άρα είναι ένα μικρό κορίτσι που του αρέσει να κάνει ΜΕΓΑΛΑ όνειρα. Πολλές από τις φανταστικές ιδέες της της έρχονται στα όνειρά της. Η Άρα κατασκευάζει λοιπόν έναν Αποκωδικοποιητή Ονείρων για να αιχμαλωτίζει τα όνειρά της. Όμως υπάρχουν κι άλλα παιδιά που κάνουν μεγάλα όνειρα. Τι θα γίνει με αυτά;
Με τη βοήθεια του ρομπότ της, της Ντι-Ντι <Μπιπ!>, και της ετερόκλητης ομάδας της, τους Σούπερ Λύτες, η Άρα ξεκινάει ένα ταξίδι για να φτιάξει τον Αποκωδικοποιητή Ονείρων της ΓΤΚ – Για Τον Κόσμο!

Coetzee, J. M., 1940-
Ο Τζον Μάξγουελ Κούτσι γεννήθηκε το 1940 στο Κέιπ Τάουν. Σπούδασε στη Νότιο Αφρική και στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως καθηγητής πανεπιστημίου ως το 1983. Το 1984 εκλέχτηκε καθηγητής αγγλικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Το 2002 μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου και διαμένει. Η καριέρα του ως συγγραφέα ξεκίνησε το 1974. Έχει γράψει τα βιβλία: "Dusklands" (ελλ. μτφρ. "Σκοτεινές χώρες", 1974), "Στην καρδιά της χώρας" (1977), "Περιμένοντας τους βαρβάρους" (1980, Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Νότιας Αφρικής, βραβεία James Tait Black και Geoffrey Faber), "Βίος και Πολιτεία του Μάικλ Κ." (1983, βραβείο Booker, βραβείο Femina και Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας), "Foe" (ελλ. μτφρ. "Μια γυναίκα στο νησί του Ροβινσώνα", 1986), "Τα χρόνια του σιδήρου" (1990, βραβείο της Sunday Express για το Βιβλίο της Χρονιάς), "Ο άρχοντας της Πετρούπολης" (1994, Διεθνές Βραβείο Μυθοπλασίας των Irish Times), "Ατίμωση" (1999, βραβείο Booker και Commonwealth writers'), "Ελίζαμπεθ Κοστέλο" (2003), "Slow man" (ελλ. μτφρ. "Ένας αργός άνθρωπος", 2005), τα αυτοβιογραφικά αφηγήματα "Σκηνές απ' τη ζωή ενός παιδιού" (1997, υποψήφιο για το National Book Critics Circle Award) και "Σκηνές απ' τη ζωή ενός νέου", καθώς και δοκίμια λογοτεχνικού περιεχομένου. Ο Τζ. Μ. Κούτσι ήταν ο πρώτος συγγραφέας που είχε την τιμή να του απονεμηθεί δύο φορές το βραβείο Booker. Το 2003 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο της Κοινοπολιτείας, το Prix Etranger Femina και έχει λάβει τρεις φορές την υψηλότερη τιμητική διάκριση στη χώρα του.